Bildet: Theodor S. Kittelsen: Krigen mellom froskene og musene. (1885)

De er der ute, men du merker ikke noe til dem. De er ikke som nettrollene med sin bøllete mangel på folkeskikk og hemninger. Mediemobberne er tålmodige mediefolk og gir ikke en lyd fra seg. De følger med på det du skriver og sier, men uten å kommentere og uten å debattere – fordi de hater alt du skriver, mener og sier. Så uansett hvor logisk, seriøs og etterrettelig du er år etter år, er det helt likegyldig for dem. De er ikke der for å gi meningene dine oppmerksomhet. De er der for å finne den ene feilen de kan blåse opp og sverte deg med. Hils på venstresidens mediemobbere, de farligste nettrollene av alle.

Ingen argumentrekker eller logikk biter på mediemobberne

Enhver argumentrekke du leverer, blir arrogant oversett, for det eneste det handler om, er at du tilhører fienden, og derfor er du ond! Og dum! Og sikkert rasist attåt. De er så nesegrus forelsket i egen selvrettferdighet at enhver som mener noe annet enn dem, er fritt vilt. Ingen argumenter, bevis eller dokumentasjon du legger frem er relevante for dem. Det de søker etter, er en liten glipp fra din side. En liten tabbe blant dine millioner av ord, og så hugger de til. En liten blogg-slip etter litt for mye rødvin, så er det gjort. Først da trekker de deg frem i rampelyset. Først da blir du hovedperson i de store avisene og mediehusene som er kontrollert av dem selv. Er du 2.vara til FrP-lokallaget på Smøla, blir du «toppolitiker» over natten.

Jeg har skrevet politisk i over ti år, så jeg har møtt dem mange ganger

Mediemobberne lever av at vi er menneskelige, at vi alle gjør feil til slutt. Noen ganger blir det bare småting, som noen litt for harde ord, en skrivefeil eller en prosentfeil i en større kronikk. Da er de på pletten og får hele teksten til å handle om den prosentfeilen. (Eller kommafeilen, stavefeilen eller den detaljen du har oversett.) De sitter med spett og lupe og leter etter dritt – ingenting annet. De vil aldri gi deg rett, aldri gi deg kreditt, og i hvert fall aldri gi deg oppmerksomhet slik at flere leser det du skriver. Alt de vil, er å finne en liten fillefeil de kan blåse opp til en sak, slik at de kan bruke hele sin mediemakt til å stoppe debatten og heller gjøre deg til en klovn – eller en Hitler. De elsker Hitler. Som regel er dette mennesker som er veldig opptatt av raushet, inkludering og anti-mobbekampanjer i skolen, men de ser ingen problemer med å mobbe selv. Du har jo bedt om det. Du fortjener det, og da er det greit, ikke sant?

Mediemobberne har ingen empati, ingen anstendighet og ingen grenser. De gir fullstendig blaffen i om de ødelegger en viktig debatt, ødelegger karrierer eller ødelegger liv. Alt de bryr seg om, er sin egen politiske agenda og sitt eget selvrettferdige hat mot meningsmotstandere. Og de sitter i et nettverk: Mediemobberne klapper hverandre på ryggen fordi de mener de «riktige» tingene og ser seg selv som «de gode», de som har rett! Dermed spiller det ingen rolle om de kveler all debatt eller hetser annerledestenkende. Når man har rett, er det ingenting å debattere. Skjønner?

Stillhet … på overflaten

De fleste kronikkskribenter på høyresiden blir både overrasket og skuffet når teksten de har jobbet med i ukevis, møtes med brølende taushet etter å ha vært på trykk. Noen likes på Facebook. Kanskje en mail eller to, men ikke et pip fra NRK eller andre medier. Ingen vil snakke med deg, ingen vil debattere med deg, og langt mindre intervjue deg. Dette er et sikkert tegn på at du har sagt noe viktig, riktig og vanntett, og at teksten er så godt skrevet at ingen finner noe å pirke på. Derfor lar de teksten dø. De fant ikke noe å ta deg på – denne gang. Men tro ikke at de ikke leste den. Dét gjorde de – med lupe. De vil bare ikke hjelpe deg med å spre ordet. 

Det er sånn mediemobbere fungerer: Deres mål er å avspore fakta og debatt, så alt heller handler om små, uvesentlige detaljer, eller deg som person – og dermed vil ingenting handle om sak eller det store bildet. Venstresiden har flere store og hellige prosjekter gående, så som liksom-flyktninger, islamisering og klimahysteriet. Men de vil ikke ha noen debatt, og de vil enda mindre få frem fakta: Enhver kritikk som viser hvor stupide, ulogiske og farlige disse hellige prosjektene er, er uønsket. Men siden gode argumenter mangler på venstresiden, går de etter mannen, og ikke ballen. Da holder du sikkert kjeft neste gang. Dessuten skremmer det livskiten av andre dissidenter som ønsker å heve stemmen. Det handler bare om hvordan man spinner det, og gjett om de kan spinne!

Det hvite raseriet? 

Disse mediemobberne er uendelig opptatt av å «ta» høyresiden, og her er VG sjeldent avslørende i sin nye artikkelserie «Det Hvite Raseriet». Denne serien (som aldri ville kunne hete «Det Brune Raseriet», for det ville jo vært rasisme – oh the irony) er ute etter å «avsløre høyreekstreme». Problemet (og poenget) er at serien er som en blender. Den putter enhver på høyresiden i den samme kverna, og ut kommer en graut hvor alt fremstilles som likt: Nynazister og FrP-medlemmer er samme ulla. Islamkritikk er det samme som muslimhat. Moderat bekymring er i samme klasse som rasekrig. Eller som de selv skriver: «Det er som nazismen har gjort en klassereise». Bekymrede ateister som har fått nok av islamsk overtro og ukultur i nabolaget, er altså nynazister nå. Det er den gørra av fake news som VG sprer i sin jakt på fake news.

Det verste er at VG selv forstår at dette er galt. De forstår selv hvor sykt og urimelig det er å spre nazi-mistanker mot enhver opponent på høyresiden – men VG har et høyere mål: kneble all opposisjon. Send et signal til folket: «Ikke engang TENK på å skrive noe negativt om innvandring, for da kommer vi og tar deg!»  De har målet og middelet til å gjøre det, og advarslene virker: Folk tør fortsatt ikke stå frem med sin bekymring om kriminalitet, voldtekter og alt som følger med ukulturen fra utlandet.

Mediemobberne har blankofullmakt til å slå under beltestedet på enhver de ikke liker  gjerne med balltre, og helst i flokk og følge. De har ingen grenser, ingen selvinnsikt og ingen hemninger. Det eneste de har, er et hav av selvrettferdighet, total overbevisning om at de har rett, samt en enorm mediemakt. De jakter på fake news, men forstår ikke at de selv lever av det. De ødelegger demokratiet, men er overbevist om at det er til alles beste. Gærninger. Men der ser vi hvor vanskelig det er å se bjelken i sitt eget øye. Å innrømme egne feil blir uoverkommelig for noen. Da må andre få skylda.

Vil man ha respekt, må man gjøre noe respektabelt

Vi blir ikke kvitt disse mediemobberne, og VGs tendensiøse jakt på dissidenter beviser det. Her ser man tydelig at de som jakter på «nettroll», er de verste nettrollene selv. De jakter på haterne, men adferden viser at de hater like mye selv. De vil redde media, men undergraver sin egen jobb. De er ute etter å avsløre folk med fordommer, men avslører bare at egne fordommer har ødelagt all objektivitet og tanke. VG-redaksjonen og journalistene forstår rett og slett ikke at de gjør noe galt, og når du forklarer hva de gjør galt, så blir du på autopilot slengt opp i nazi-blender’n deres og svimerket med hakekors. Så totalt har de kortsluttet. Så militante har de avslørt seg å være. Dette har VG og media redusert seg selv til, og de skjønner ikke hvorfor de er i ferd med å gå konkurs. Poor fools!

Den vonde rekylen av FakeNews

Mediemobbernes  nyeste oppfinnelse er «fake news», et begrep de klarte å etablere fordi de eier media og kan gjøre ideer til fakta i mange hoder. «FakeNews» er imidlertid bare en ny hersketeknikk; en metode for å tilrane seg definisjonsmakten på hva som er sant og hva som er løgn. Dermed kan de fritt servere sine FakeNews selv, uten motforestillinger. Dessverre for dem viser begrepet tegn på rekyl, for folk er lei underrapporteringen av problemene. Folk liker ikke å lese ekte nyheter fra Sverige på sosiale medier mens VG ikke nevner dem med et ord.

Vi på den riktige siden av demokrati, ytringsfrihet, folkeskikk og anstendighet vil neppe klare å etablere ordet «mediemobbere», men det er da heller ikke så farlig: Det viktigste er at du – og din alternative stemme – forstår at de finnes. Det er vi som står i lyset, mens VG, som tror at de graver i mørket, egentlig bare blir en mørkere del av mørket.

De vet ikke hvem de selv er – men de leser dette

Siden mediemobberne har overbevist hverandre om at de er så gode, forstår de ikke at de gjør noe galt. De kommer til å lese igjennom denne teksten med lys og lykte uten å finne noe som gir grunn til selvkritikk. De er hevet over sånt. I stedet tenker de: Kan vi finne noe her? Har Kent Andersen endelig driti seg ut (igjen)? Er det noe vi kan spinne? Kan vi få tatt ham nå? Kan vi invitere Kent Andersen til et intervju, og gjøre ham til en farlig klovn? Kan vi gruse ham, knuse ham eller ødelegge for ham? Er ikke teksten hans paranoid til det komiske? Eller vent: Kanskje denne teksten er en felle? Kanskje det er tryggest å overse den. Tja …

Én ting er sikkert: Har du lyst til å si meningen din, så gjør det: Du er ikke nynazist fordi du står på høyresiden. Du er ikke høyreekstrem fordi du er bekymret for hvor nabolaget ditt er på vei. Du er ikke brun fordi du er ateist og har fått nok av tullete overtro fra ørkenstrøk. Du er ikke ond fordi du synes sektmedlemmer kler seg som tullinger. Og du har ikke skylda for at religiøse menigheter segregerer seg og trekker seg vekk fra vantro. Det gjør de alltid. Og når datteren din forteller at hun blir kalt hore og tafset på, så har du full rett til å bli så forbanna du bare vil, og si det offentlig. Det blir lest. Det blir satt pris på av mange. Det blir tatt på alvor. Du har rett til å skape debatt.

Ignorer dem som ignorerer deg!

Jo da: Naturligvis vil du bli mobbet, hetset, hånet og sikkert Hitler-forklart av mediemobberne der ute i det døende multikulturelle mediebildet, men det reduserer ikke din rett til å si meningen din. Noen må våge. Noen må gå foran. Noen må vise media at folket har makta, og ikke de. Argumentene dine blir ikke til luft selv om de behandles som luft. Bare ikke vent deg at de skal vise folkeskikk og anstendighet, for hensikten helliger midlene hos mediemobberne. Ignorer dem bare, og ta andre medier i bruk. For vi trenger ikke flerkulturens og globalismens menighetsblader lenger. Ikke når journalister blir til politiske aktivister og oppfører seg antidemokratisk.

Så til slutt til VG: Nei, jeg stiller ikke til intervju. Jeg blander meg ikke med mobbere som mangler alt unntatt selvrettferdighet og tror hudfarge har noe med saken å gjøre. Vi på høyresiden har nemlig høyere standarder, og dere har sunket for dypt.

http://www.verdidebatt.no/innlegg/11677245-grums-i-medvind

http://www.dagbladet.no/kultur/kalte-nrk-profil-islamist-skylder-pa-a-ha-drukket-alkohol/67325749

https://www.document.no/2017/03/20/nar-leder-av-fritt-ord-angriper-det-frie-ord/

   

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂