Amin Awad, som er koordinator hos FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR), sier til The Guardian at flere millioner migranter vil prøve å komme seg til Europa med mindre det blir slutt på krigen i Syria.

amin-awad

The UN’s refugee agency has warned that the number of refugees and migrants entering Europe, which currently stands at 8,000 a day, will be “the tip of the iceberg” unless there is an end to the civil war in Syria.

8.000 nyankomne pr. dag tilsvarer i underkant av 3 millioner på ett år.

Med mindre trafikken over havet til Hellas og Italia stanses med fysisk makt, vil det være et forsiktig estimat av antallet migranter til Europa i 2016 – gitt at de mange vellykkede reisene vil anspore andre i en slik grad at de bortimot vil føle seg dumme som ikke har dratt avsted ennå.

Awad setter selv ord på det mange utvilsomt tenker:

“I don’t see it abating, I don’t see it stopping.

Det eneste som kan stanse det, er europeisk besluttsomhet.

Slik det ser ut nå, vil noe slikt tidligst innfinne seg idet menneskestrømmen truer med å gjøre så stor skade på Europa, at det å beskytte yttergrensen med makt fremstår som minste motstands vei – tilsynelatende den eneste kjente veien.

 

The Guardian

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂