Nytt

Makedonia er i ferd med å bygge grensegjerde mot Hellas for å stanse migrantstrømmen. The International Organization for Migration (IOM) melder at 105.000 migranter har passert gjennom Makedonia fra Hellas i løpet av november måned. Kun migranter fra Syria, Afghanistan og Irak får passere. Et antall iranske menn har sydd sammen leppene i protest over å bli stanset på vei sin vei nordover.

Police in Macedonia fired tear gas and stun grenades at desperate migrants stranded for days at the Greek border and who are demanding passage to western Europe, as soldiers began erecting a metal fence to keep them out.

Macedonia, along with other Balkan countries on the migrant route, began turning away «economic migrants» nearly two weeks ago.

En av Afrikas rikeste menn, Naguib Sawiris, foreslo i september å kjøpe en gresk eller italiensk øy til flyktninger, ifølge Forbes. Han vil ikke ta imot donasjoner før den greske regjeringen godtar planen.

Sawiris said he wants the island to provide homes for between 100,000 and 200,000 refugees, Fox News reported. He said he would build a port for boats to land and give jobs to the refugees so they could build their own infrastructure, including hospitals, schools and even a university.

EU på sin side forhandler med Tyrkia for at de skal bidra til å bremse strømmen.

Makedonia gjerde

Nye grensegjerder skyter i været.

BBC  Reuters  International Business Times