Krigere fra Balkan, inkludert Nord-Makedonia, vises i en propagandafilm av den islamske statens opprørsgruppe i 2015. Skjermdump: IS / RFERL

Åtte personer ble sent søndag arrestert i det nordlige Nord-Makedonia, mistenkt for å ha tilknytning til IS. Det ble også gjort et stort funn av våpen og eksplosiver.

The arrested men are accused of procuring weapons, ammunition and military equipment that they hid near a road in a village near the northern town of Kumanovo, making improvised explosive devices and carrying out test firings.

De arresterte mennene er beskyldt for å anskaffe våpen, ammunisjon og militært utstyr som de gjemte nær en vei i en landsby nær den nordlige byen Kumanovo i den hensikt å lage improviserte eksplosive enheter og utføre testskyting. (Daily Mail)

Kumanovo er den nest største byen i Nord-Makedonia, som resten av den nordlige delen av Nord-Makedonia har den et stort innslag av etniske albanere.

In 2016, authorities estimated that some 150 Macedonian nationals had traveled to fight alongside Islamic insurgents in Iraq and Syria. Most were from the country´s mainly Muslim ethnic Albanian minority, which represents about one-fourth of North Macedonia´s population of 2.1 million people.

I 2016 estimerte myndighetene at rundt 150 makedonske statsborgere hadde reist for å kjempe sammen med islamske opprørere i Irak og Syria. De fleste var fra landets hovedsakelig muslimske etniske albanske minoritet, som representerer omtrent en fjerdedel av Nord-Makedonias befolkning på 2,1 millioner mennesker. (Daily Mail)

Pågripelsene kommer mindre enn to måneder etter at en IS-tilhenger med makedonsk-albansk bakgrunn gjennomførte et terrorangrep i Wien. (NTB)

N Macedonia: 8 charged with creating terrorist organization

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.