Men Erdogan fortsetter å presse og true EU med å oversvømme dem med migranter og gummibåtene mellom Tyrkia og Hellas fortsetter i samme tempo, forsterker Makedonia det nye grensegjerdet mellom seg og Hellas. Så langt i år har 68.000 personer krysset grensen til Makedonia. Politiet stanset 4.000 personer, men nå vil myndighetene gi klart signal om at det skal bli vanskelig å bevege seg nordover via Makedonia, med mindre de sier at de vil til Østerrike eller Tyskland.

The European Commission last month pledged to increase security at the Greek-Macedonian frontier, where there are currently more than 60 police officers from other countries to help control the influx.

Recently Macedonia has intermittently closed the border to refugees and it is now allowing across only those wishing to go to Germany or Austria, following similar decisions further along the migrant trail.

Det ser ut til at kommunikasjonen mellom Makedonia og Østerrike er dårlig om dagen, for Østerrikets forbundskansler Werner Faymann vil sende alle tilbake til Tyrkia.

30FE140C00000578-0-image-a-27_1454962071060

Det vil fort hope seg opp på den greske siden. 

Migrants rest next to buses as they wait to cross the Greek-Macedonian border near the village of Idomeni, Greece, February 2, 2016. REUTERS/Alexandros Avramidis

80 busser med migranter befinner seg på den greske siden av grensen.

camp Hellas

Ved denne bensinstasjonen i Polykastro er det planlagt å starte byggingen av en leir.  

På denne Twitter-kontoen kan du følge utviklingen ved den gresk-makedonske grensen.

 

Daily Mail