Kart: Google Maps.

56 migranter ble oppdaget i en rutinesjekk av en lastebil i Nord-Makedonia søndag. Sjåføren er pågrepet, siktet for organisert smugling av migranter fra Hellas.

Lastebilen ble stanset i en rutinekontroll av biler i byen Gevgelija i nærheten av grensen til Hellas. Sjåføren er identifisert som en 46 år gammel nord-makedonsk statsborger. Han mistenkes for å være en del av en gruppe som driver organisert menneskesmugling.

Migrantgruppen, bestående av 54 pakistanere og to afghanere, blir overført til en interneringsleir mens de venter på å bli deportert tilbake til Hellas.

Nord-Makedonia har økt kontrollen ved grensen til Hellas etter at Tyrkia åpnet sine grenser forrige uke for migranter som ønsker å dra videre til Europa.

Fungerende statsminister Oliver Spasovski sa søndag at Nord-Makedonia vil hindre ethvert forsøk fra migranter på å krysse grensen.

– Vi vil ha nulltoleranse, og vi vil ikke tillate migranter å komme, fordi det er politikken til alle landene i regionen, sa Spasovski.

(©NTB)

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 395 til 250 kroner!




Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.