En gruppe migranter venter i ingenmannsland ved Tyrkias grensepost Pazarkule mellom Tyrkia og Hellas fredag. På gresk side ligger Kastanies-overgangen. Foto: Huseyin Aldemir / Reuters / scanpix

Greske grensevakter har brukt tåregass for å stoppe migranter som prøver å ta seg fra Tyrkia til Hellas, ifølge en gresk avis.

Kathimerini skriver at tåregass ble brukt mot rundt 500 personer med mål om å «avskrekke». Hendelsen skjedde på grenseovergangen ved byen Kastanies, en overgang greske myndigheter fredag stengte.

Ifølge journalister på stedet er det et stort antall politi og militære på gresk side av grensen.

Den greske kringkasteren ERT melder at mange hundre migranter har samlet seg i grenseområdet. Beskjeden om at Hellas stenger Kastanies-overgangen, kom etter meldinger om Tyrkia ikke lenger vil stanse migranter som vil til Europa.

Ifølge ordføreren i byen Orestiada, som ligger i nærheten av Kastanies, «forsvant» tyrkiske grensevakter fredag morgen, skriver Kathimerini.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.