Nytt

Ungarns midlertidige piggtrådgjerde på grensen mot Serbia ser ut til å ha vært en bortkastet investering. Migrantene klatret over (dekket gjerdet med en sovepose), krabbet igjennom eller kuttet hull med medbrakte metallkuttere.  Gjerdet ser ikke ut til å ha hatt noen avskrekkende effekt – snarere tvert imot.

But the fence appears to have had the opposite effect, instead encouraging migrants to accelerate towards Hungary’s Schengen border. In the early hours of Wednesday, hundreds of people took bolt cutters to the fence. Others used blankets or sleeping bags to cover it and jumped over into the fields towards the city of Szeged, about 10 miles away.

Det permante gjerdet er planlagt å koste 100 millioner euro. Grenseforseringene har gått på den ungarske prestisjen løs. Tåregass ble brukt mot 300 migranter på onsdag og hundrevis av afghanske migranter endte i håndgemeng med politiet under registreringen. Det vil ikke være lenge før grensepolitiet fjerner journalister og kamerafolk.

Migrantene, på sin side, holder seg oppdaterte via sine smarttelefoner og er motvillige til å gi fra seg fingeravtrykk i Ungarn. Det er jo ikke hit de vil sendes tilbake!

Maen, who describes himself as a T-shirt and trouser merchandiser, said: “If I get fingerprinted we will go to Stockholm, if not Berlin. I spent $9,000 on this trip, but now I have nothing.” He shrugs. “Allah”, he says, pointing towards the sky.

“If I get fingerprinted in Hungary, I don’t go to Germany,” explained Abdul Majed, a 25-year-old language student from Syria. “We make fingerprints in Germany, so you will be a refugee in Germany, not in Hungary.”

På onsdag ble det satt nytt rekord for antall migranter: 2.533 ble stoppet. Det var mer enn to tusen flere enn dagen før. Over 10.000 migranter har krysset over den serbiske grensen i løpet av de siste dagene og er på vei mot Ungarn.  Dette pinglete midlertidige piggtrådgjerdet kommer ikke til å stanse dem.

Tips til politiet i Østfold: Ingen grunn til å bli overrasket hvis det kommer mer enn 50 migranter i slengen over Svinesund til uken.

Syrian refugees cross into Hungary underneath the border fence on the Hungarian - Serbian border near Roszke, Hungary on Aug. 26, 2015. The number of refugees entering Hungary has reached a new high as the government hurries to build a 4-meter (13-foot) fence on the Serbian border to stop them. More than 140,000 migrants have reached Hungary on routes across the Balkans so far in 2015. Recently, some 80 percent of them are from war zones like Syria, Iraq and Afghanistan. (AP Photo/Bela Szandelszky)

Midlertidig gjerde

2B59808E00000578-3197605-image-a-75_1439549726862

 

Permanent gjerde under konstruksjon

 

1200px-Hungarian-Serbian_border_barrier_2

Det ferdige produktet

I tillegg til det nye gjerdet vil det også bli sendt vannkanoner til Szeged som er den største byen i regionen. Gjerdet skal også suppleres med helikoptre, politihunder, hester og 2106 ekstra grensevakter.

Hvilket land blir det neste til å forsterke grensene? Slovenia?

one-restaurant-two-countries-a-slovenian-border-tale-1372541147-8415

 

Grensen mellom Kroatia og Slovenia ser foreløpig ikke ut til å være noen stor utfordring å passere (med mindre det ligger en snikskytter i busken til høyre…)

The Guardian  The Telegraph