Muslimer er forberedt på å ikke komme hjem fra pilegrimsreise.

– Folk tar alltid farvel med familien når de reiser på pilegrimsreise, og er forberedt på ikke å komme tilbake. Mekka et svært hellig og et godt sted å dø for muslimer. Vi kan bare be for dem, sier han.

Ritualene i Mekka er ikke ufarlige. Det er ikke helt som europeiske kristne tradisjoner.

Farah Mohamud og Ahmed Abdirahman lar seg heller ikke skremme.
– Akkurat i dag er den farligste dagen av hajj fordi alle forsøker å utføre ritualet med å kaste stein på ett enkelt sted. I morgen blir det bedre, da er ritualet spredt på flere steder, sier Mahamud.

Osloby

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂