I Hamtramck i Michigan USA, har bystyret godkjent at man driver med religiøs dyreofring på privaten. Muslimer ofrer nemlig dyr – vanligvis sauer eller geiter – på islamsk eid, en offerfest til minne om avslutningen på Hajj, en pilegrimsreise til Mekka, og Abrahams vilje til på Allahs befaling, å ofre sin sønn Ismael. 

Hamtramck som i 1970 hadde nitti prosent polskættet befolkning, er idag innhentet av mangfoldet. Det er bare to restauranter og to barer som fremdeles kan kalles «polsk» i den lille byen. 

I byrådet sitter det ifølge Fox News utelukkende muslimer og byens befolkning har idag i overveiende grad røtter i Jemen eller Bangladesh – og med skiftende kulturer følger nye og spennende skikker og også almindeliggjøring og legalisering av dem.

Detroit Free Press har møtt borgere og dyrerettighetsaktivister i Hamtramck som er skeptisk til endringene lokalsamfunnet gjennomgår:

– Folk uttrykker motstand mot legalisering av dyreofring og hevder at det vil medføre både dyremishandling og sanitære problemer. De mener at folk kan traumatiseres av å se blodsprut når strupen på geiter, lam og kuer blir skåret over og av  innvoller som velter ut i bakgårder og badekar.

 


Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Kjøp Mesteren og Margarita her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.