Sakset/Fra hofta

Afghanistans eneste gris er blitt satt i karantene, skriver VG Nett. Vanligvis går han fritt omkring med rådyr og geiter, men nå har dyrehagen i Kabul måttet bygge et eget karantene-rom til ham fordi publikum naturlig nok er bekymret for å bli smittet med svineinfluensa:

– Når de ser grisen i buret blir folk bekymret og tror de kan bli syke, sier dyrehagesjef Aziz Gul Saqib til Reuters.

Nesten hele befolkningen i Afghanistan er muslimer og det finnes ingen grisebønder. Men frykten for en influensapandemi er likevel høyst levende. Så levende at dyrehagen nå må bygge et eget rom til grisen.

– Fra nå av er grisen i karantene, vi bygde et rom for den på grunn av svineinfluensaen, sier Gul Saqib.

Den nedslitte dyrehagen i Kabul har lite å vise til i forhold til andre dyrehager verden rundt, men er likevel svært populær blant byens innbyggere og skal ha inntil 10.000 besøkende hver helg.

Kabuls lokale gris ble gitt til dyrehagen som gave fra Kina, som på sin side internerte 70 mexicanere, 26 canadiere og 4 amerikanere i forrige uke på grunn av frykten for influensasmitte.

Ellers får vi opplyst at en av dyrehagens øvrige attraksjoner – en løve – tok livet av en hellig kriger under borgerkrigen i Afghanistan i 1992-1994, men at Kabuls løver lever en langt mer fredelig tilværelse i dag.

VG: Afghanistans eneste gris i karantene

Sakset/Fra hofta

Afghanistans eneste gris er blitt satt i karantene, skriver VG Nett. Vanligvis går han fritt omkring med rådyr og geiter, men nå har dyrehagen i Kabul måttet bygge et eget karantene-rom til ham fordi publikum naturlig nok er bekymret for å bli smittet med svineinfluensa:

– Når de ser grisen i buret blir folk bekymret og tror de kan bli syke, sier dyrehagesjef Aziz Gul Saqib til Reuters.

Nesten hele befolkningen i Afghanistan er muslimer og det finnes ingen grisebønder. Men frykten for en influensapandemi er likevel høyst levende. Så levende at dyrehagen nå må bygge et eget rom til grisen.

– Fra nå av er grisen i karantene, vi bygde et rom for den på grunn av svineinfluensaen, sier Gul Saqib.

Den nedslitte dyrehagen i Kabul har lite å vise til i forhold til andre dyrehager verden rundt, men er likevel svært populær blant byens innbyggere og skal ha inntil 10.000 besøkende hver helg.

Kabuls lokale gris ble gitt til dyrehagen som gave fra Kina, som på sin side internerte 70 mexicanere, 26 canadiere og 4 amerikanere i forrige uke på grunn av frykten for influensasmitte.

Ellers får vi opplyst at en av dyrehagens øvrige attraksjoner – en løve – tok livet av en hellig kriger under borgerkrigen i Afghanistan i 1992-1994, men at Kabuls løver lever en langt mer fredelig tilværelse i dag.

VG: Afghanistans eneste gris i karantene