Saudi-Arabia arresterer personer som viser støtte til Gaza og ber for Palestina ved de hellige stedene i Mekka og Medina. Det holder at du bærer palestinaskjerf.

Palestinaskjerf ikke halal

Islah Abdur-Rahman, filmregissør, skuespiller, sanger og manusforfatter fra Bangladesh med britisk pass, ble arrestert i Mekka fordi han bar palestinaskjerf.

Islah kunngjorde på Instagram at han ble tilbakeholdt i Mekka i halvannen time fordi han hadde på seg palestinaskjerf og bar en palestinskfarvet tasbih (rosenkrans) rundt håndleddet: 

– Jeg ble stoppet av fire soldater og eskortert til et sted der de samlet folk for mulige forbrytelser. Da jeg ble arrestert spurte soldatene som forhørte meg om min nasjonalitet, hvorfor jeg var der, hvor jeg kom fra, hvor lenge jeg skulle være der … Det var tydelig at det var skjerfet som var problemet. De snakket arabisk, men sa hele tiden palestinsk ‘keffiyeh’ og kikket på skjerfet.

En saudisk soldat irettesatte ham fordi han hadde bragt Israel-Palestina-problematikken opp i Mekka ved å bære keffiyeh. Han ble til sist løslatt, men advart mot å bære palestinaskjerf. Han underskrev et løslatelsesformular, avga fingeravtrykk og måtte legge igjen ørkenskjerfet.

Algerisk sjeik 

I et annet tilfelle ble en sjeik av algerisk opprinnelse arrestert i Medina for angivelig å ha bedt for Palestina og det palestinske folk.

I en video forteller sjeiken at han i seks timer ble holdt tilbake av saudiarabisk politi i Profetens moské for å ha bedt for det palestinske folk. Hans mobiltelefon skal ha blitt konfiskert.

– Jeg anser det som en ære å bli arrestert i Allahs sendebuds by. Er det en forbrytelse å be for de undertrykte når sykehus og moskeer blir ødelagt? Små barn ble drept og slaktet. Krever ikke dette at vi ber? Vi ber på de mest ærefulle steder. Er det farlig?

Nok en sjeik

I et tredje tilfelle skal den tyrkiske sjeiken Mustafa Evi ha blitt arrestert i Mekka av på grunn av oppfordringer om støtte til Gaza og Palestina mens han utførte «den lille pilegrimsreisen» umrah:

– De arresterte meg i Mekka fordi jeg nevnte ordene Gaza og Palestina, sa sjeik Mustafa i en video.

 

 

Forhåndsbestill «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.