Idag ble de aller fleste EU-landene enige om å tvangsfordele 120.000 migranter innenfor Schengen-området. Samtidig melder BBC at det ankommer 4000 migranter daglig til den lille greske øya Lesbos. Hvis dette fortsetter, og det gjør det nok, så blir det 120.000 nye om 30 dager.

The Guardian rapporterte mandag om at mer enn 4700 migranter fra Afrika og Midtøsten ble reddet (hentet?) utenfor Libyas kyst.  Det kom helt sikkert noen migranter til Kos også. Vi tar neppe for hardt i hvis vi antar at det på én dag kom 10.000 nye migranter til Europa. Så da trengs det kanskje et nytt fordelingsmøte om bare 12 dager istedet for om 30 dager?

Det burde være innlysende for selv de mest naive politikerne at man ikke kan fortsette å tvangsfordele seg ut av problemet. De motvillige landene vil forstå at det vil koste dem mer å ta imot migranter enn å ta den økonomiske straffen som Merkel et co. truer med.

2CA3370F00000578-3245129-image-a-18_1442945391478

Fra grensen mellom Ungarn og Østerrike på tirsdag.  

Britene rister som vanlig på hodet av galskapen. De er ikke med i Schengen. Og hvis dette fortsetter i samme tempo – kanskje ikke i EU heller. Enda flere migranter og enda mer kaos gjør at «ut av EU»-siden i Storbritannia vokser. Fristen for folkeavstemningen er 2017. Jo lenger Cameron venter, jo større sjanse for en «Brexit» og et uavhengig Skottland på kjøpet.

Daily Mail

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂