Nytt

I München er det krise. Antallet migranter overstiger all mulig kapasitet som byen kan mønstre. Nå vurderer de å ta i bruk Olympiastadion for å huse alle de nyankomne. Forrige helg kom det 20.000 migranter.  Münchens ordfører ber om hjelp.

The president of the Upper Bavaria region, Christoph Hillenbrand said he did not know «how we can cope», according to the Bild am Sonntag tabloid which headlined its article «Munich at the brink of collapse».

Bavarian public television BR said the city «came very close to a humanitarian disaster», although authorities managed to limit the numbers of people sleeping on mattresses on the floor to just a few dozens, rather than the hundreds as earlier feared.

Authorities are mulling whether to open up the Olympiahalle – a stadium used for the 1972 Olympics and which today serves as a concert hall or sports arena – as a temporary shelter for the refugees.

Munchen

Nytt «midlertidig» flyktningemottak?

«We had a total of 12,200 refugees on Saturday… today we’re expecting several hundreds. Given the numbers from yesterday, it is very clear that we have reached the upper limit of our capacity,» said a police spokesman.

«Our aim today would be to transport as many as possible out of here, to make place for new arrivals,» he said.

Migrantene flyttes nordover når kapasiteten blir sprengt. Allerede settes det opp migranttog fra München for å gi plass til nye. Når Tyskland ikke greier flere, går turen videre til Danmark som kun tilbyr midlertidig oppholdsstillatelse. Dette vil ikke migrantene ha, så de reiser videre til Sverige, Norge og Finland. Er man fremdeles en flyktning når man takker nei til opphold i Danmark fordi tilbudet ikke er godt nok?

trygge land

Når slutter man å være flyktning? Det må være et sted mellom «utenfor skuddhold» og på den andre siden av et kontinent.

Refugees_Munich_3438284b

Ankomst Tyskland. Men hvor er alle de små søte barna? Dette rimer da ikke med norske mediers fremstilling. 

978x

Ah, her er de. Dagbladet finner dem. Tre søte smårollinger som heller vil til Norge enn til Sverige.

Kun 13 % av migrantene er barn, selv om norske aviser gir inntrykk av at de utgjør 80 %.

The Telegraph  Bild