Nytt

EU vil tvinge landene til å motta migranter og nasjonale myndigheter vil tvinge kommunene. Trykket ovenfra forplanter seg nedover. Annetkammeret i Østerrike vedtok fredag en lov som pålegger kommunene å motta 1.2 % av befolkningen.

The move, mirroring EU efforts to oblige member states to accept more migrants, is aimed at relieving Austria’s overcrowded main refugee centre at Traiskirchen, and comes into effect on October 1.

It was put forward by Chancellor Werner Faymann’s Social Democrats and the centre-right People’s Party, which form Austria’s governing coalition, and votes from the Greens gave it the necessary two-thirds majority.

The far-right Freedom Party, which wants to restrict the number of migrants entering and which is currently topping national opinion polls with around 30 percent of the vote, opposed the move.

Også Østerrike styres av en storkoalisjon mellom sosialdemokratene og det konservative folkepartiet. Sammen med De Grønne oppnådde de det nødvendige 2/3-flertall.

De samme landene som advarer mot en ny høyreside, sørger selv for å føre en politikk som får høyresiden til å vokse. Men det har de ikke noe ansvar for. Overhodet ikke. Det er ingen sammenheng mellom masseimport av migranter og folks reaksjon. Fordi folks reaksjon er illegtim. Det er illegitimt å reagere på at befolkningssammensetningen endres radikalt på et par tiår. Det stemples som ytre høyre eller verre.

Denne fariseeiske holdningen der man takker for at man er ren og vet hva som er det riktige, mens man ser ned på mennesker som tenker annerledes, er ved å polarisere Europa i et tempo og i en grad vi ikke har sett siden tredveårene.

Men det har selvsagt hverken Erna Solberg, Angela Merkel eller Werner Faymann noe ansvar for.

Østerrike

På vei til Østerrike

More refugees to follow constitutional changes