Nytt

NRK Dagsnytt kl 1500 søndag 6. september var en selsom opplevelse. Hovedsaken var et budskap fra Norsk Folkehjelp. NRK kunne videreformidle organisasjonens oppfordring til alle som ønsker å bidra i flyktningkrisen om å stemme på «riktig parti ved valget 14. september.»

Det er noe som skjer når statskanalen uten blygsel ber sine lyttere om å stemme riktig. Det viser oss at tilstanden ikke er normal, heller ikke med hensyn til demokratiske spilleregler. Når  statskanalen kobber den viktigste saken i nyhetsbildet – migrasjon og flyktninger – direkte til hvilket parti man bør stemme på, trår NRK over en grense.

For det bør være opplagt: NRK hadde ikke formidlet budskapet fra Norsk Folkehjelp uten at de hadde sammenfallende oppfatning av situasjonen.

Ekstreme situasjoner krever ekstreme tiltak, og i vår tid er svaret mindre demokrati. I det godes tjeneste er det meste lov.