FrPs stortingsrepresentant Jon Engen-Helgheim. Foto: Fredrik Hagen / NTB.

I norske medier er det nå mye valgstoff. Enkelte mener at deres valgkampdekning har lite med journalistikk å gjøre, men minner mer om en kampanje for visse saker og partier. Jon Helgheim (FrP) bruker ordet «propaganda».

FrPs stortingsrepresentant Jon Helgheim reagerer sterkt på den formen for valgkampdekning som bedrives i norske medier, og han tar spesielt for seg NRK. I et innlegg på sin egen Facebook-side formelig raser han mot hvordan NRK fremstår som agitator til støtte for MDG og deres klimapolitikk, og viser til et oppslag på NRKs nettsider :

Det er valgkamp hos NRK. Propagandamaskineriet er i gang, og nå har de kledd ut MDG-politiker Erik Nakkerud som fagperson og «klimapsykolog», der han mener medisinen mot «klimaangst» er å stemme på partier som har «skikkelig klima- og miljøpolitikk». Han mener det er meningsløst å gå til terapi, og at man løser klimaangsten ved å stemme på grønne partier, skriver Helgheim.

Helgheim setter søkelys på hvem denne «eksperten» NRK trekker frem faktisk er:

NRK nevner ikke med et ord at Nakkerud er tidligere aktiv MDG-er og listekandidat for MDG i valget 2015. Det virker som NRK ikke prøver å være politisk nøytrale engang.

Så tar han opp hvordan dagens NRK har plassert seg i samfunnsbildet:

NRK skal være en nøytral allmennkringkaster, men når de bruker en MDG-politiker utkledd som psykolog til å oppfordre folk til å stemme på sitt eget parti for å kurere psykiske lidelser, så viser de at både presseetikken og NRK-plakaten er kastet ut av vinduet fra kontorene deres på Marienlyst for lengst.

Han sparer ikke på konfekten i sin karakteristikk av hva NRK nå leverer:

Når vi ser sånt tull, så mener jeg NRK har utspilt sin rolle som statskanal. Det er mange eksempler på politisk motivert journalistikk fra NRK, men dette tar kaka.

Og om man lider av «klimaangst» så vil jeg i motsetning til MDG-politikeren anbefale å oppsøke hjelp, i motsetning til å stemme på dommedagsprofitørene i MDG. Jeg vil oppfordre til å stemme på noen som ikke sprer angst og handler i panikk, slikt kommer det aldri noe godt ut av.

Ifølge Helgheim viser NRK her at de ikke lenger forstår sin rolle:

Alvorlig at NRK legger opp til at noen partier har riktig klimapolitikk, og noen har feil politikk. Det finnes faktisk svært gode holdepunkter for at tilnærmingen til de «grønne» partiene kan gjøre vondt verre. Statskanalen har ikke noe med å legge slike føringer.

Han avslutter med å argumentere for at symbolpolitikk og fryktretorikk ikke er løsningen.

Jon Helgheim har de siste fire år representert FrP på Stortinget for Buskerud. I år satser han på å velges inn fra Oslo, og står som nr. 2 på listen her, etter Christian Tybring-Gjedde.

 

Forhåndsbestill årets viktigste boknyhet, førsteopplaget kan forsvinne fort:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også:

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Husk å støtte Document, ditt bidrag vil bli satt stor pris på:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂