Jon Engen-Helgheim (FrP). Foto: Berit Roald / NTB       

– Om du skulle være i tvil; strømkrisen skyldes hodeløs klimapolitikk, sier Jon Helgheim (Frp). Han mener økte strømpriser driver det generelle prisnivået opp, og truer hele økonomien.

Ifølge Frp-politiker Jon Helgheim kan strømkrisen få svært alvorlige følger, ikke bare ved at folk må betale høye strømregninger, men ved at den kan ødelegge landets økonomi.

I et innlegg på sin Facebook-side forklarer han det slik:

Signalene er overtydelige og advarslene begynner å bli mange, men dessverre er det få som peker på den egentlige årsaken til problemene. Prisene på helt nødvendige varer som strøm, mat, klær og drivstoff vil øke voldsomt fremover, i tillegg øker renten.

Det vil igjen føre til høyere lønninger, som igjen vil føre til høyere kostnader på alle andre varer og tjenester. Slik blir økonomien fullstendig ødelagt og vi kan gå inn i en dyp krise, skriver Helgheim.

Han setter dette i klar sammenheng med den klimapolitikken så mange partier har ivret for de seneste årene:

Dette er de katastrofale konsekvensene av det «grønne skiftet» og hodeløs klimapolitikk. Om du skulle være i tvil; strømkrisen skyldes hodeløs klimapolitikk!

I innlegget søker han å forklare hvordan Norge har påført seg selv store vanskeligheter, blant annet gjennom ukritisk tilslutning til internasjonale klimaavtaler:

Parisavtalen gjør at Norge og Europa, som er flinkest fra før, skal kutte dramatisk i alt som er viktig for oss, mens de verste landene skal bli enda verre. Da vil vi i tillegg miste all konkurransekraft ut av Norge og ut av Europa.

Dette er en oppskrift i hvordan vi får en selvpåført krise til å bli en selvpåført katastrofe, skriver han.

Ifølge Helgheim er det en misforståelse at alt dette skal være bra for klimaet og miljøet:

På toppen av det hele kommer klima og miljø til å bli den store taperen. Når skadelig symbolpolitikk har ført til nok kriser og kaos, så kommer folk til å vende all klima- og miljøpolitikk rygge

Han er ikke optimistisk meds tanke på fremtiden:

Det vi ser nå et bare en forsmak på hva som vil komme etter hvert som enda mer hysterisk klimapolitikk blir gjennomført.

Jon Helgheim advarer også mot å hoppe på den stemningsbølgen det nye «strømpartiet» Rødt for tiden representerer. Han påpeker at Rødt faktisk står for nettopp den klimapolitikken han mener er årsaken til problemene:

Om du skulle være så forvirret at du tror Rødt er løsningen; Rødts fanatiske klimapolitikk er hovedproblemet!

Kampen mot livsfarlig og hysterisk klimapolitikk må starte nå! skriver Jon Helgheim avslutningsvis.

Mange er trolig avventende til i hvilken grad han vil få sitt eget parti med på et totalt brudd med den klimapolitikken også Frp i all hovedsak har sluttet opp om i en årrekke, blant annet i Solberg-regjeringen.

Les også: 

Sannheten er ikke så viktig i klimasaken

Bestill fra Document forlag i dag:

Kjøp Kents bok her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.