Jon Helgheim, FrP. Foto: Terje Pedersen / NTB

Jon Helgheim (FrP) er oppgitt over at NRK bare ignorerer strømmen av publikumsklager på kanalens valgdekning. Spesielt handler det om et innslag der NRK brukte en MDG-politiker som «nøytral ekspert».

I et temmelig engasjert innlegg på sin Facebook-side skriver Jon Helgheim om det han mener er svært kritikkverdig opptreden av statskanalen. Ifølge Helgheim har NRK rett og slett droppet å behandle et strøm av klager de fikk på et spesifikt innslag i valgkampsendingene:

NRK mottok 413 klager etter sin propagandafilm i valgkampen der de brukte en MDG-politiker som de kalte klimapsykolog til å oppfordre folk til å stemme på «grønne» partier, skriver Helgheim.

Det er et høyt antall klager i en slik sammenheng. Helgheim beretter om prosessen omkring disse klagene:

Torsdag avholdt kringkastingsrådet sitt møte og der var ikke en gang saken satt på dagsorden, på tross av at dette var saken med desidert flest klager. Derimot tok Kringkastingsrådet seg tid til å behandle en sak der det hadde kommet inn 5 klager.

Helgheim fortsetter:

Mange av klagene kom etter at jeg tok opp saken her på Facebook, og i kommentarer fra rådssekretær Skarrud til mediene etter klagestormen, skinte det tydelig gjennom at de ikke tok klagene særlig alvorlig.

«Ser vi bort fra klagene som kom etter Helgheims Facebookpost, har det kommet et normalt antall klager», ble det sagt.

Dette mener han er en uholdbar atferd overfor kanalens publikum:

Alle dere som benyttet muligheten til å klage ble altså ikke hørt. Klager til Kringkastingsrådet blir ikke behandlet så lenge det er «feil» folk som klager.

Avslutningsvis ber Helgheim publikum om ikke å akseptere slik behandling:

Nå er det viktig at vi viser at dette ikke er greit! Send inn en klage til NRK! Denne gangen direkte til sekretæren for Kringkastingsrådet på mailadresse: erik.skarrud@nrk.no Fortell på en hyggelig måte at du forlanger at de 413 klagene på denne saken blir behandlet! oppfordrer han.

Gi et bidrag til Document i dag:

Høst er lesetid: Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også:

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂