Nytt

Asylkrisen er komplett i Sverige. Det strømmer på med 3.000 nye hver uke. Mottakene er sprengt og andre løsninger må graves frem raskt. Midlertidige løsninger risikerer å bli permanente. Migrationsverket lyktes ikke å tømme Dalagärdes vandarhem på fredag. Bare tjue asylsøkere gjorde som de ble bedt om. 110 asylsøkere nektet å sette seg på bussene. Onsdag fikk de beskjed om at de måtte flytte til andre mottak fordi det må gis plass til nyankomne. Men det var de ikke interessert i.

Migga

3000 i uken og flere blir det!

Anledningen till att de asylsökande måste flytta till bland annat Karlstad och Munkedal är att asylboendet ska göras om till ankomstboende för nyanlända, som väntas börja anlända redan på lördag. Beslutet har fattats av Migrationsverkets västra region.

– Det beror på en extrem situation, att många kommer till Sverige just nu. Byggnaderna i Kållered klarar inte mer just nu, säger Jonathan Kvist, enhetschef på Migrationsverket i Vänersborg, som var på plats för att överse flytten.

Migrationsverket slår til med sin spesialitet – dialog:

– Vår personal är kvar på boendet för att prata med dem som inte vill flytta. De får även information om att de även har möjlighet att skaffa eget boende om de inte vill flytta bort från orten. Vi fortsätter att föra dialog med personerna, de har möjlighet att stanna några dagar till, säger Guna Graufelds, presskommunikatör på Migrationsverket.

 Vandrerhjem

Selvfølgelig vil ikke asylsøkerne flytte, de er jo ikke dumme heller!

Gøteborgs-Posten