Innenriks

En av amerikansk akademias mest produktive og kjente navn, Cass Sunstein, holder to forelesninger i Oslo tirsdag, som det kan være verdt å få med seg.

cass.Sunstein

Vilhelm Auberts minneforelesning 2015 «Fifty Shades of Manipulation» holdes av Professor Cass Sunstein, professor i juss ved Harvard University.

Kl. 15. 30 til 16. 30. «To damer og en te’ – et akademisk talkshow». Cass Sunstein i samtale med direktør Inga Bostad og forsker Anine Kierulf, Senter for menneskerettigheter.Professorboligen i sentrum.

Kl. 17.30 til 19. Cass Sunstein: Extremism and Free Speech.Fritt Ords lokaler i Uranienborgveien 2.

Sunsteins karriere har gått i turbofart. Han er ikke redd for å komme med politiske utspill, til alt fra dyrevern, miljøvern, skatt, og konspirasjonsteorier.

Imorgen skal Sunstein snakke om hatgrupper og ytringsfrihet. Han har kommet med noen forslag om at regjeringen skal finansiere grupper og uavhengige eksperter som skaper kognitiv dissonans blant de hatefulle. Den norske staten har forsøkt å følge Sunnsteins politikk, men vi vet hvor uavhengige disse grupper og personene er.

Amerikanske liberale pleier å være mer bevisste på frihet og fri debatt.

Sunsteins privatliv er også interessant. Han er gift med Samantha Power som er USAs FN-ambassadør, og har tidligere vært partner med Martha Nussbaum.

Les hans bio på wikiepedia.org.