Kjetil Rolness plasserer skapet for Audun Lysbakken og klasse­skille­partiet SV i Dagbladet:

Da hjelper det lite å skremme med «amerikanske» tilstander under de blåblå. Gode økonomiske tider skaper større ulikhet. Det samme gjør innvandring, som SV liker. Uten innvandring ville vi nesten ikke hatt barnefattigdom. Velferdsstaten ville vært mindre presset, Oslo ville vært en mindre delt by. Det finnes gode argumenter for innvandring, og mot «fremmedfrykt», men rekordstor tilflytting av mennesker uten utdanning til et avansert kunnskapssamfunn fører med nødvendighet til økte forskjeller og økte sosiale spenninger. De rike tjener på innvandring, de fattige taper.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂