At Hadia Tajik blir nestleder i landets største parti sier noe svært viktig om Norge; alle kvinner kan bryte gjennom glasstaket. Også minoritetskvinner, skriver Shazia Sarwar i VG.

Selv ser jeg Hadia Tajik mer som en curlingsten som kommer sigende mot målet mens alle koster veien for harde livet.

curling-hadia

Andre stener, som Anniken Huitfeldt, ble flyttet på for å gi plass for Tajik, som har «banet seg vei» ifølge Sarwar. Støre tro støttende til og hadde «god samtale» med Anniken Huitfeldt som deretter motvillig trakk sitt kandidatur.

– Jeg har hatt en god samtale med partiets leder omkring nestlederspørsmålet, og trakk meg i forbindelse med valgkomiteens møte i går for å skape enstemmighet for Hadia Tajik som partiets nye nestleder. Hun er en ung kvinne med minoritetsbakgrunn som vil gi bredde til partiets ledelse, fremholder Huitfeldt.

Ja, enstemmighet er best i politikken. Og med bare én kandidat så slipper man mye styr. Verdenshistorien er full av gode eksempler på at politikken blir langt mer effektiv når det bare er én kandidat.

Huitfeldt hadde ikke nok «bredde» da hun manglet innvandrerkvinne- og minoritetskvalifikasjonene. De manglet også den tredje kandidaten, Jette Christensen.

Den interne opptellingen i valgkomiteen har vist at Tajik ikke har hatt noe flertallsstøtte gjennom prosessen. Ifølge kilder i komiteen hadde Tajik støtte fra 3–4 av de 11 som sitter i valgkomiteen tidligere i prosessen. Etterhvert har flere støttet henne, slik at hun mot slutten skal ha hatt 5-6 av de 11 i ryggen.

Det var nok en rekke «gode samtaler» som fant sted underveis.

Du trodde vel ikke at nestlederen i Ap skulle bli demokratisk valgt?

 

VG

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂