Anniken Huitfeldt sier hun ikke tar gjenvalg til sentralstyret. Dermed åpner hun døren for Tonje Brenna som ny nestleder, og det blir ikke noe comeback for Hadia Tajik.

– I dag har jeg gitt valgkomiteen i Akershus Ap beskjed om at jeg ønsker å forsette som leder i fylkespartiet. Samtidig har jeg skrevet til dem at jeg ikke søker gjenvalg i partiets sentralstyre. Etter 25 år i sentralstyret, fra 2002 pluss fire år som AUF-leder 1996–2000, er det på tide å gi Akershus en ny stemme i Arbeiderpartiets øverste organ. Jeg er fullt motivert til å stå på for Akershus Ap i tida som kommer, skriver hun.

Det opplyser Huitfeldt selv på Facebook.

Det var Romerikes Blad som først viderebrakte nyheten. Avisen mener dette baner vei for kunnskapsminister Tonje Brenna som ny nestleder i partiet. (NTB)

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.