Valg av Tonje Brenna og Jan Christian Vestre som nye Ap-nestledere kan true «sikre» stortingsplasser til flere av dagens partiprofiler.

Kunnskapsminister Tonje Brenna og næringsminister Jan Christian Vestre vil etter alle solemerker bli valgt inn i partiledelsen på Aps landsmøte fredag 5. mai.

Det kan utløse en nervepirrende stollek i tunge Ap-fylker, skriver Vårt Land.

Kjente navn som Anniken Huitfeldt, Espen Barth Eide, Kamzy Gunaratnam og veteranen Sverre Myrli, kan alle bli brikker i et drama om stortingsplasser i to viktige fylker for Ap.

Og i Rogaland er spørsmålet om Jan Christian Vestre kan skape listekrøll i sitt «barndomsfylke», der eks-nestleder Hadia Tajik nå er nummer én.

Huitfeldt gir seg ikke – forsvarer dialog med islamske skrekk-regimer

Ap-representanter fra de aktuelle fylkene vedgår overfor Vårt Land at kabalen blir vrien, men ingen røper hvordan de vil spille kortene sine.

En annen viktig ting som må tas med er om velgersvikten med oppslutning under 20 prosent fortsetter. Da kan det bli færre stortingsplasser å kappes om for topper og «grasrota».

Akershus Ap risikerer for eksempel å tape sin femte stortingsplass, hvor utenriksminister Anniken Huitfeldt er listetopp. Men når Akershus skal nominere stortingskandidater, kan det handle om fortsatt plass i rikspolitikken for Huitfeldt.

I Oslo Ap lurer flere nå på hva Espen Barth Eide vil gjøre. Han har hatt tunge statsrådsposter i to regjeringer, og om han ønsker en ny periode på Stortinget ved et valgnederlag, eller søker en toppjobb i utlandet, vites ikke.

Arbeiderpartiet holder landsmøte i Folkets Hus i Oslo, fra 4-6 mai.
Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.