Klimaminister Espen Barth Eide (Ap) er ikke enig i kritikken om at Ap er lite folkelig.

Han mener tvert imot at Norge har en av de mest folkelige regjeringer i verden, skriver Klassekampen.

– Vi har blant de mest folkelige regjeringene i verden. Jeg er veldig glad for at mange av mine kolleger har mer erfaring fra yrkeslivet enn fra akademia, sier Eide.

En nylig undersøkelse viste at Norge er blant de landene i verden der regjeringsmedlemmene har lavest utdanning, men ifølge Klassekampen er det bare fire av de 18 statsrådene i dagens regjering som ikke har mastergrad.

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) er elektriker, fiskeriminister Bjørnar Skjæran (Ap) er sauebonde, og kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) er ufaglært yrkespolitiker. Arbeidsminister Marte Mjøs Persen (Ap) har jobbet i serveringsbransjen i mange år og har en bachelor i litteraturvitenskap.

Resten av regjeringen har stort sett en mastergrad i enten juss eller statsvitenskap, mens barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) er lege, og utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) er historiker.

Espen Barth Eide er selv statsviter, men mener det er bra at den norske regjeringen har lavere utdanning enn det som er vanlig i andre land.

– Det mener jeg er en god ting. Vi skal representere folket både i Stortinget og i regjering, avslutter Eide.

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.