Sverige sliter økonomisk, og finansministeren innrømmer det. Likevel fortsetter importen av 100.000 asylsøkere, som med familiegjenforening regnes å komme opp i 140.000. Sverige har ikke økonomi til å bære slike kostnader.

Men den konklusjonen trekker foreløpig ikke finansminister Madeleine Andersson.

 

Vekstanslagene er senket med 0,6-0,7 prosent for i år og neste år, ledigheten kommer ikke under 7 prosent før i 2017 og budsjettunderskuddene er langt verre enn ventet. 

BNP pr. innbygger er fortsatt lavere enn i 2007, og vil trolig forbli lavere også etter 2015 og 2016.

..

Svensk finanspolitikk har vært drevet med budsjettunderskudd siden 2009. De nye prognosene viser underskudd til og med 2018, altså i ti år på rad.

Hovedgrunnen til svakere vekst og større budsjettunderskudd er svakere makroutvikling, understreker Andersson, som også kritiserer den forrige regjeringens finanspolitikk og skattelettelser.

Totalt gjennomførte den forrige regjeringen ikke-finansierte reformer og tiltak tilsvarende 4,5 prosent, skriver Finansavisen.

Dette har bidratt til budsjettunderskuddet, som trolig nådde toppen med 2,1 prosent av BNP i fjor. 

– I min tolkning er kassen tom. Og det ser ikke bedre ut nå enn i høst, snarere tvert imot. Det er tomt for penger, sa Andersson, ifølge DI.se.

 

http://www.dagbladet.no/2015/01/21/nyheter/okonomi/hegnarno/utenriks/37289249/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.