Nytt

Moderaterna i Sverige ofret i grunnen både egen politikk og demokratiet da de inngikk budsjettforlik med Löfven og hans regjering – alt for å holde det eneste opposisjonpartiet, Sverigedemokratene, utenfor politisk innflytelse.

Det ser nå imidlertid ut til at denne politiske manøveren har fått både tilltsmenn og velgere til å reagere

Tusentals medlemmar och väljare skrev av sig sina frustrationer på Moderaternas Facebooksida under lördagseftermiddagen och kvällen. Få, om ens någon, var positivt inställda till beskedet idag om att Moderaterna blir ett stödparti till Löfvens regering.

Administratörerna av Facebooksidan försökte till en början radera kritiska röster, men gav under eftermiddagen upp när en våg av före detta M-väljare hittade till Facebooksidan. «Aldrig mer M» eller «Aldrig mer Moderaterna» lyder många av kommentarena – en uppfattning som snabbt tycks ha spridit sig bland före detta M-väljare.

Så finnes det altså en grense – også for Moderaternas velgere – av hva de er villige til å finne seg i av renkespill og politisk taktikkeri.