Tavle

Norges velstandsøkning skyldes ikke smarte politikere, slik de selv gjerne liker å tro. Det skyldes griseflaks, og nå ser det ut til at flaksen er slutt, sier sjeføkonom i Handelsbanken Knut Anton Mork.

Mork er en av de få som heller kaldt vann i blodet på offentligheten. Andre økonomer sier gjerne at festen skal fortsette noen år til.

Morks anbefalte politikk minner også mistenkelig om den blåblå regjeringens politikk, i det minste forsøk på omlegging i en annen retning.

 

– Vi har vært svineheldige, men nå kan flaksen være over. Jeg tror ikke det har gått opp for nordmenn flest hvor mye av dette som har vært flaks. Dessverre har vi hatt politiske ledere som har tatt æren for at vi har blitt så rike. Påstanden om at dette skyldes klok og god styring, er på grensen til det uanstendige og på grensen til det løgnaktige, sier Mork til NTB.
Nå må vi ifølge Mork slutte å tro at alt kommer til å gå bra i Norge, bare vi er litt smarte. Det er ikke så enkelt. Vi må legge om.

– Norge må begynne å føre en mer vekstvennlig økonomisk politikk. Skattene må ned. De sosiale ytelsene må ned, og vi må innstille oss på å jobbe mer og ikke lengre ha alle de fordelene og ytelsene vi har i dag, sier han.

 

http://www.dn.no/nyheter/2014/11/14/1342/Norge/mener-norges-konomiske-flaks-er-over