To liberale Washington Post-journalister benytter den økende avstand mellom muslimer og europeere til å svine til europeere som dårlige mennesker. De har blant annet snakket med Dansk Folkepartis Marie Krarup. Hun siteres med noen få poengterende setninger.

I neste omgang kan journalist i Berlingske nyhedsbyrå, Heidi Røndbjerg-Christensen, benytte anledningen til å slå opp Krarups uttalelser og henge henne ut for å si det alle etterhvert vet: Islam er vold.

Sjelden har den liberales fariseeiske trekk vært illustrert bedre: Man opphøyer seg selv ved å tilsvine den andre.

Men på et eller andet punkt blir skuespillet gjennomskuelig. Det er det ved å bli.

Det er ikke Krarup som kommer dårlig fra den her historien. Det er Washington Post-journalistene og Berlingskes journalist.

I et interview med den anerkendte amerikanske avis Washington Post sætter Dansk Folkepartis forsvarsordfører, Marie Krarup (DF), lighedstegn mellem islam og vold. Hun understreger, at der også findes moderate muslimske kræfter, men selv de kan på sigt ende som radikaliserede.

»Islam er vold. Moderate muslimer er ikke problemet, men selv de kan blive ekstremister over tid. I islam er det okay at tæske sin kone. Det er er okay at dræbe dem, der ikke er muslimer. Det er det problem, vi står over for,« siger hun og tilføjer ifølge Washington Post, at der er tale om et regulært »civilisationssammenstød« mellem vesterlændinge og muslimer.

Washington Post afdækker i en længere artikel, hvordan muslimer i en række vesteuropæiske lande føler sig som jaget vildt, og det er i den forbindelse, avisen har talt med den danske folketingspolitiker.

Washington Post er den anerkendte avis. Krarup er den onde. Jo, tak, vi forstår tegningen. Men Berlingske undervurderer leserne. De forstår godt hva Krarup taler om.

Journalisterne begår seg på flere punkt: De benytter en særdeles alvorlig situasjon – muligheterne for at jihad kommer til Europa – som utgangspunkt for å svine til mennesker som er fullt ut demokrater. Derved er de med å underkjenne den demokratiske debatt. Krarup er skrap, men det har hun da også lov å være i en slik sak, og ordene falt neppe slik hun er gjengitt. I stedet for å behandle henne som en seriøs stemme, forsøker de to aviser å ramme henne og derved alle de navnløse europeere.

Det er et sørlige skue. Det er liberalernes bidrag til den offentlige debatt: å hogge haserne av de der forsøger å løse problemerne med demokratiske midler.

Krarup til Washington Post: Islam er vold