I en notis i Aftenposten, idag 10. mai skriver NTB at det for første gang er blitt utmålt samfunnsstraff som straff for en voldtekt. Dette er sensasjonelt, men det gir likevel ikke mer enn en notis på 2×2 cm i Aftenposten.

Aldri før har Høyesterett dømt noen til samfunnsstraff for en voldtekt. Det er åpenbart at Høyesterett nå har åpnet for en endring av praksis, sier forsvarer Odd Rune Torstrup til Stavanger Aftenblad. (NTB)

Voldtektens karakter omtales ikke, men det er likevel vanskelig å forestille seg at en voldtekt kun kan resultere i  samfunnsstraff som konsekvens.

21-åringen som nå står ovenfor samfunnsstraff hadde anket en straff på ett års fengsel. Høyestrett mener da han er like skyldig som den forrige domstol, men har et annet syn hva angår hva en voldtekt bør straffes med.

Modern times.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂