Feature

Lærdommen fra den annen verdenskrig er ikke at nasjonalstater står i fare for å gå til krig mot hverandre, men at demokratiske nasjonalstater ikke gjør det, sier Nigel Farage (som taler fra ca. 2:50), etter først å ha slått fast at EU er udemokratisk designet – for etterpå å antyde at kommisjonspresidentens proklamerte imperiebygging vil lide samme skjebne som tidligere av slagsen.

UKIPs leder ble tatt vel imot da han mot slutten av mars stod fremfor et begeistret publikum av politiske meningsfeller i Köln. Farage er en glimrende taler, og han har evig rett i mesteparten av det han sier. Man kan innvende at han overdriver idet han sier at millioner av sydeuropeere er havnet i «the most astonishing poverty», samt at han er lovlig sterk i troen på at opprøret mot euroen før eller senere vil bety fellesvalutaens endelikt.