Nigel Farage har bekreftet at han vil stille til valg som parlamentsmedlem og ta over som leder for Reform UK.

Farage sa at han vil stille i Clacton, Essex, og at han formelt vil lansere sitt kandidatur i valgkretsen i morgen, ifølge The Telegraph.

Tidligere i valgkampen sa Farage at han ikke ville stille til valg, men i morges tvitret han at han ville komme med en «hastemelding om parlamentsvalget».

– Jeg har ombestemt meg. Jeg kommer til å stille, sa Farage til pressen mandag da han kunngjorde at han stiller til valg på ny nasjonalforsamling 4. juli. (NTB-Reuters)

Farage tar også over som partileder for Reform UK.

På en pressekonferanse i London sa Richard Tice, den tidligere lederen for Reform UK, at han hadde «invitert» Farage til å bli partileder.

Farage kunngjorde at han stilte som parlamentsmedlem, og sa at «millioner av mennesker» ville føle seg sviktet hvis han ikke «ledet fra fronten».

60 år gamle Farage, som i sin tid også ledet uavhengighetspartiet UKIP, var blant frontfigurene i kampen som førte til at Storbritannia forlot EU.

Farage relanserte i november 2020 sitt brexitparti under navnet Reform UK for å kjempe mot koronanedstengning. Året etter gikk han av som leder for partiet og erklærte at han pensjonerer seg fra partipolitikken for godt.

I talen sa Farage blant annet:

– Vi vet at skattene vil forbli høye. Vi vet at masseinnvandringen vil fortsette uansett hvilket parti som vinner makten.

– Vi vet at folk kommer til å bli fattigere. Vi vet også at kriminaliteten eller frykten for kriminalitet vil bli verre.

– Vi gjør det bedre enn våre tidligere partnere i EU, men vi ligger langt bak USA og mange andre deler av verden. Vi er i sosial tilbakegang, og vi er faktisk i en form for moralsk tilbakegang. Vi har glemt hvem vi er som land.

I en meningsmåling gjennomført av More in Common dagen etter at statsminister Rishi Sunak i mai utlyste nyvalg, fikk Reform UK 10 prosents oppslutning. Sunaks Tory-parti fikk 27 prosent, mens Labour fikk 44 prosent på målingen.

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.