Nytt

Erna Solberg snakket varmt om individet i tiltredelelseserklæringen fra Stortingets talerstol fredag. Men forstår hun at det er vokst frem en ideologi i Norge som ikke deler hennes syn på individets autonomi?

Nanny-state kaller amerikanerne det, staten som overtar ansvaret for individet og umyndiggjør det. Det sosialistiske menneskesynet er et annet enn det borgerlige. Det merket man når Solberg snakket om individets valgfrihet. Det var ikke meg-først og rettighetskulturen hun snakket om, det var individet som må bære vekten av sine egne valg. Ta ansvaret for sitt eget liv. Staten skal ikke blande seg for mye inn, men overlate mer til familiene. De vet selv best. Her forsvarer Solberg noe av det viktigste ved konservativismen; at visse områder av livet skal være forskånet for politikk, som familien, samfunnets grunnsten.

Men underlig nok kommenterte ikke Solberg at hun står for et annet menneskesyn enn sosialistene. De borgerlige blir angrepet over en lav sko. Hvorfor benytter de ikke anledningent til å fremheve forskjellene?  I stedet finner de seg i å bli angrepet med ufine metoder, når det i virkeligheten er de rødgrønne og mediene som vrir og vrenger på uttalelser for å sette dem i et negativt lys.

Siv Jensen sa i dag at man må finne seg i å få slengt gamle uttalelser etter seg, og sa det var normalt. Normalt? Hvilken annen regjering er blitt spikret til veggs på denne måten? Som debatt-og kulturredaktør i Bergens Tidende, Hilde Sandvik, sa: Det skulle vært den andre siden som ble angepet på denne måten!

En interessant historie med justisminister Anders Anundsens oppgjør med Tønsberg Blad. Han har tent på en avis og lagt ut bilet på Facebook. Journalister sammenligner dette med nazistens bokbål. De er ikke vant til at noen tar igjen.