Sakset/Fra hofta

Stein-Robin Kleven Bergh ble tirsdag frakjent den sympati han mottok dagen i forveien, da det ble kjent at han var blitt avskjediget p.g.a en ytring om statsministeren.

Bloggeren Gunnar Tjomlid gravde frem flere uttalelser på hans facebook-side og ifølge Tjomlid viste disse at avskjedigelsen «ikke hadde noe med ytringsfrihet å gjøre». Hvilket er utlagt; for Tjomlid var de så grove at avskjeden var fortjent.

Også to kjente navn som dagen før hadde forsvart Kleven Bergh: Anine Kierulf og Jon-Petter Wessel Aas, trakk nå skyndsomt sin støtte.

Hva var det som skjedde? Var uttalelsene virkelig så grove at de fortjente avskjed, eller var det noe annet som slo inn? Hva da? Det regimet som åpner Dagsnytts morgensending  med den daglige dose «menneskesyn».

I dag var det Eva Joly som bekymret kunne fortelle lytterne at hun ikke begriper hvordan de kan finne på å stemme Fremskrittspartiet inn i regjering, med sin fremmedfiendtlige, hatefulle politikk.

Vi har hørt det samme i flere uker: Jonas Gahr Støre står frem og er bekymret; Høyre kan komme til å være det første partiet i Europa som slipper et populistisk høyreparti til makten. Gahr Støre har selvsagt ingen bakenforliggende motiver. Han snakker ikke for sin syke mor. Han snakker av ren omsorg. Han er jo helseminister.

Gahr Støre/Jolys språk får en til å føle at det er som om Hitler slipper til ved makten. Heller ikke den gang visste man hva man slapp løs. Det er noen lignende antydninger i Gahr Støre/Joly og Lysbakkens språk.

Men hvis dette ikke stemmer, hvis Siv Jensen ikke er en forkledt Hitler, kan det da tenkes at disse pene menneskene bedriver et usedvanlig tarvelig spill?

De er eksempler på den uanstendige anstendighet som regjerer Norge. Den kjører frem menneskesynet, full av omsorg. Men dette «menneskesynet» er egentlig et giftig angrep på legitime politikere og deres velgere.

Hvor menneskevennlig er det? Ikke spesielt. Snarere en smule fariseeisk.

«Takk Gud, for at du ikke skapte meg som FrP’er».

Hva har dette med politimannen fra Eidskog å gjøre?

Ganske mye. Fariseerne eier ikke humor.

Grete Knudsen forteller i sin memoarbok Basketak at partieliten i Oslo heller ikke eide humor.

Knudsen hadde vokst opp med Frelsesarmeen. Av de hadde hun lært mange fine sanger. Knudsen laget nye tekster, nidviser om sitt eget parti, viser hun sang i festlig lag til gitarakkompagnement. Det gjør godt å le av seg selv.

Men det likte ikke partiadelen i Oslo. – Synes du det er morsomt Gunnar? sa Gro Harlem Brundtland  til Gunnar Berge.

Mangel på humor sier noe om at man ikke klarer å se seg selv utenfra.

Det er ikke tilfeldig at de groveste eksemplene Tjomlid grov frem er humoristiske. Men Tjomlid, VG og Dagbladet klarer ikke se noen humor i dem. Siden de handler om innvandrere og muslimer er de per def. onde.

Det er et tegn på svakhet at man ikke tør innrømme at man ler, og at grovkornet humor ikke trenger å være ondsinnet selv om den er på kanten.

Det kommer helt an på sammenhengen de fortelles i og øynene som ser. Kleven Bergh burde valgt seg et annet forum. Han har vært uforsiktig og sleivete: uniform på nett og ironi på grensen inviterer til angrep.

Han burde vite at det ikke finnes noen pardon under dagens regime.

Hvis Jens Stoltenberg hadde hatt sans for PR ville han avlagt Kleven Bergh et besøk, lagt armen rundt ham og sagt: – Bare kall meg krapyl du, jeg tåler det.

Med en slik gestus ville Stoltenberg kunne vunnet hjertene  – om ikke stemmene – til mange FrP-velgere.

Men Stoltenberg gjør ikke det. Han driver heller kurtise av fjortiser i Studenterlunden med NRK på slep. Avskjedigelsen av Kleven Bergh er i hans ånd.

Bruce Willis

Man kan forstå mennesker i alle deres varianter og på deres egen premisser. Men midt i alt snakket om mangfold er det ganske trangt.

Den som har levd en stund har møtt farverike typer, Bruce Willis-typer, som snakket rett fra levra og fikk bilen din i gang hvis du hadde problemer. Det er liten plass til dem i dagens Norge.

Under foreldremøtet sier inspektøren at man på skolens hjemmeside finner et klageskjema. Hvis det er noe skal man fylle ut et slikt og sende det til ledelsen. Da vil man vurdere om det er grunnlag for – sitat – «enkeltvedtak etter forvaltningsloven». Jeg grøsser. Er det slik vi skal behandle hverandre? Et ypperlig instrument for å plage læreren.

Det er dette språket som har overtatt det offentlige rom. Det er dette som er deres menneskesyn.

Men det er ikke mitt, og jeg anser det ikke for å være humant. Det er autoritært.

Bak masken av omsorg er det noe formyndersk og autoritært. Det formynderske er den ekle måten man vil tvinge andre til å anerkjenne ens godhet på. Det er dette jeg finner kvalmende og – jeg finner ikke noe bedre ord – motbydelig. Det er nettopp motbydelig i Bjørneboes ånd.

Politimannen fra Eidskog dro noen saftige vitser. Men heller et levende menneske enn dette «mennesksynet» som passer munnen sin og aldri sier noe galt.

Det pressen glemmer og spørre er hvor vitsene kommer fra.

Den later som om den ikke forstår hva det handler om. Den er travelt opptatt med å dømme.

Hva kan det handle om?

Det samme Dagbladet hadde samme dag et intervju med en annen politimann, en som sogar har skrevet bo; «Blodig Brorskap – på innsiden av Oslos gjenger». Eirik Jensen ledet i mange år Oslo-politiets gjengprosjekt. Han kan problemene fra innsiden.

Andelen utenlandske statsborgere i norske fengsler har økt kraftig de siste årene. I tillegg er ikke-vestlige innvandrere med norsk statsborgerskap overrepresentert i kriminalstatistikkene.

– Du kan nesten ikke ha en mening om dette uten å bli beskyldt for rasisme. Derfor ligger politiet lavt om dette. Men vi er vaktmesterne i samfunnet. Det havner hos oss når det går til helvete. Derfor bør vi sende signaler på forhånd om hvordan virkeligheten er. Ellers kan det bli jævlig dyrt på mange måter for landet vårt, sier Jensen i boka.

– Vi er et snilt og fredlig folkeslag som strekker oss langt for å unngå ubehageligheter. Men vi får jo bare problemer ved å være unnfallende. Og ja, vi er utvilsomt naive.

..

– Hvorfor er innvandring så bra?, spør Jensen retorisk i boka.

– Vi har sett andre steder at det har gått til helvete. Statsviterne i prosjektet vårt sier det samme. Hvorfor kan vi ikke snakke om dette?, spør Jensen.

Jensen er ikke striglet nok. Han snakker som Bruce Willis. Det skal man ikke gjøre hvis man vil opp og frem. Men hvem skal være vaktmester i det norske hus når taket faller ned?

Den samme pressen som hudfletter politimannen fra Eidskog rapporterer i liten grad om den virkeligheten Jensen refererer til. Fra en dansk avis refererer vi via uriasposten.net:

Forbavsende mange der er kritisk overfor indvandring har piger i teenagealderen. Fra Lokalavisen, der modsat andre medier ikke taler udenom sagens kerne – Sexoverfald: Indvandrerdrenge flåede tøjet af 14-årig pige på diskoteks dansegulv.

“Lørdag aften bød på en række særdeles voldsomme oplevelser for en række af Egedals unge, der var mødt op til ungefest på diskoteket DaClub i Stenløse. … synlige politifolk afskrækkede dog tilsyneladende ikke en gruppe voldelige unge fra både at begå røveri, vold og at true en dreng på livet.

… tre drenge på 14 og 15 år og en pige på 14, som havde forladt festen, prøvede at gemme sig i et buskads på Lillivej tæt ved diskoteket. Her blev de fundet af gruppen på 4-6 drenge, som truede dem med kniv, truede den ene dreng på livet og lovede gruppen tæsk. Og da den 14 årige pige forsøgte at forhindre, at en af drenge fik frarøvet sin iphone 4S, fik hun et knytnæveslag i hovedet, oplyser Brian Kristiansen fra Nordsjællands Politi.

… kun ti minutter senere blev en kun 14-årig pige fra Jyllinge overfaldet på dansegulvet på diskoteket DaClub. Her blev pigen væltet omkuld af 8-10 drenge af anden etnisk herkomst end dansk og forulempet på det groveste.

Gruppen kyssede pigen, gramsede på hendes bryster og forsøgte at flå tøjet af hende, oplyser Brian Kristiansen som fortæller, at pigens bryst og trusser blev blottet under overfaldet.”

(Facebook, DaClub Teenparty, 31. august 2013)

 

Pressen, akademikere og politikere tror de kan stenge virkeligheten ute ved å innføre sitt «mennesksyn». De lever i en fantasiverden.

Den samme eliten har ellers ingen problemer med å slippe til det vulgære. Bare det er deres egne.

Leo Ajkic er NRKs valgpedagog for unge. Hans videoer sendes på skolene i timene. Ajkic har en klengete, innpåsliten stil. Han skal være så kul, på en litt ekkel måte, særlig overfor jenter.

For ikke lenge siden kom det frem at han hadde intervjuet mennene som hadde brukt en tidligere Miss Norge-kandidat til å lokke menn i sexfeller. De ble truet på livet, med pistol og pitbull og hammer. Flere mistet store verdier under seanser som ble svært traumatiske der mennene satt nakne og bundet. Intervjuet ble sendt på NRK som underholdning.

Avisene skrev om Leos rolle da saken kom for retten. Men ingenting skjedde. Leo er kanskje en pøbel, men han er deres pøbel.

Nytt programkonsept for NRK i  høst: Deltakere i underholdningsprogram skal drikke seg dritings på direkten.

Politimannen fra Eidskog var grov, men han var grov på den gale måten. Man skal være grov på deres måte. Da kan man være så grov man vil.

Med Bjørnebo:

– Er det noen som forstår hvor ungdommen har sin råskap fra?

 

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10135052

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10142989

http://www.dagbladet.no/2013/09/03/nyheter/innenriks/facebook/29052605/