Nytt

PST opplyser i en pressemelding at de har mottatt informasjon om en norsk statsborger av somalisk opprinnelse som skal ha vært involvert i planleggingen og gjennomføringen av terrorangrepet mot kjøpesenteret Westgate i Nairobi, Kenya, den 21. september. Terroristbevegelsen al-Shabaab har tatt på seg ansvaret for aksjonen.

PST har startet etterforskning:

Etterforskningen vil ha som hovedformål å bidra til og forhindre eventuelle nye terroraksjoner, samt å undersøke om, og i hvilken grad den navngitte nordmannen var involvert i angrepet. Etterforskningen vil også søke å avdekke vedkommendes eventuelle tilknytning til al-Shabaab, samt å bistå kenyanske myndigheter med deres pågående etterforskning. PST har sendt etterforskere til Nairobi for å sikre best mulig samarbeid med kenyansk politi- og sikkerhetsmyndigheter.

Overraskende er det jo ikke akkurat.

 

Norsk statsborger mulig involvert i terrorangrepet i Kenya