Norsk-somalieren Hassan Mohammed Dhuhulow fra Larvik er en av flere fra Norge som har begått terror i utlandet.

En kenyansk domstol har funnet to menn skyldige i medvirkning til terrorangrepet mot Westgate-kjøpesenteret i Nairobi i 2013, der 67 mennesker ble drept.

Mohamed Ahmed Abdi og Hassan Hussein Mustafa ble funnet skyldige i å ha bistått de fire angriperne fra den al-Qaida-tilknyttede somaliske islamistgruppa al-Shabaab.

Et tredje tiltalt, Liban Abdullahi Omar, ble frifunnet for anklagen og fikk forlate rettslokalet som en fri mann.

Under rettssaken mot de tre, som har pågått siden 2014, kom det ikke fram at de ga materiell hjelp til angriperne. Ifølge kjennelsen var de derimot i konstant kontakt med dem, på en måte som avslørte at de var mer enn venner.

Westgate-kjøpesenteret i Kenyas hovedstad ble stormet av fire tungt bevæpnede menn 21. september 2013, blant dem den 23 år gamle norsk-somalieren Hassan Mohammed Dhuhulow fra Larvik.

Angriperne skjøt vilt rundt seg, kastet granater og forskanset seg på senteret i fire dager før de ble overmannet og drept av kenyanske sikkerhetsstyrker.

Al-Shabaab påtok seg ansvaret for angrepet og opplyste at det var hevn for at Kenya hadde intervenert militært i Somalia.

Sverige i endring. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.