Nytt

Så har den islamistiske terrorgruppen al-Shabaab igjen drept uskyldige mennesker i et terrorangrep. Denne terrororganisasjonen, hvis fulle navn er Harakat al-Shabaab al-Mujahideen (bevegelsen for unge krigere), gikk nylig til angrep på en buss nord i Kenya. Av 60 busspassasjerer ble nær halvparten skutt i hodet og drept fordi de ikke kunne resitere fra Koranen. Ikke-muslimer ble beordret ut av bussen og så henrettet, mens muslimene ble spart. (Reuters)

– The Somali Islamist militant group al Shabaab said it had staged an attack in Kenya on Saturday in which gunmen ordered non-Muslims off a bus and shot 28 dead, while sparing Muslim passengers.

Islamistene fra Somalia viser altså ingen nåde mot dem de anser som vantro. I likhet med andre islamske terrororganisasjoner håndhever også de unge krigerne i al-Shabaab de islamske sharia-lovene strengt. Ved hjelp av disse lovene kontrollerer islamistene et skrekkregime der folk er livredde.

Øyenvitner som har reist i Al Shabaab-kontrollerte områder forteller om en skremt befolkning, som sjelden tør å fortelle fremmede hva som egentlig foregår.
Sharia-loven gjelder selvsagt, men i områdene kontrollert av Al Shabaab blir den praktisert på den mest brutale måte. Hender hugges av for tyveri, og en 13 årig jente som skal ha blitt utsatt for massevoldtekt, ble deretter straffet for utroskap. Hun ble gravd ned i jorda på en idrettsplass og steinet til hun døde med et stort publikum til stede.
(…)
Over store deler av landet er befolkningen fanget som gisler i en kamp mellom ulike militante grupper. Og Al Shabaabs klør stanses ikke av grenser.

For ett år siden slo fire terrorister fra al-Shabaab til mot kjøpesenteret Westgate i Kenyas hovedstad Nairobi. En av selvmordsterroristene viste seg å være fra Norge.

Norske Hassan Abdi Dhuhulow (23) var ikke bare med, han var faktisk lederen bak den brutale terroren.

I 2005 smilte norsk-somalieren Hassan Abdi Dhuhulow (23) til fotografen på ungdomsskolen i Larvik. Åtte år senere er han pekt ut som leder av det blodige terrorangrepet i Kenya.

burhan-abdule-hos-stoltenberg

For åtte måneder siden sprengte Burhan Ahmed Abdule seg selv og minst åtte andre i luften i et selvmordsangrep i Somalia. Burhan Ahmed Abdule var også norsk statsborger og selv om han var familiefar på 60, så sluttet han seg til de unge krigerne i al-Shabaab,

18. mars i år sprengte Burhan Ahmed Abdule en bil fullastet med sprengstoff ved Hotel Amalow i den somaliske byen Buulo Burde, 185 kilometer nord for Mogadishu.

Foruten Abdule krevde eksplosjonen minst åtte menneskeliv. Bomben var en del av et større selvmordsangrep mot hotellet, gjennomført av islamistgruppen al-Shabaab, som i alt krevde rundt 20 menneskeliv.

Abdule var bosatt i Halden siden 2005 og var norsk statsborger.

PST har informert oss om at – Al-Shabaab har støttespillere i Norge , men norske politikere reagerer ikke. Man skulle tro at norske toppolitikere ville ta sterk avstand fra terrorgrupper som Al Shabaab, men hva ønsket Jonas Gahr Støre (Ap) da han var utenriksminister? Støre ville ha dialog med al-Shabaab ! Støre må vite at

Dialog forutsetter vilje til å lytte på flere plan, og å være åpen for å kunne bli forandret. Dialog kjennetegnes også ved gjensidig tillit og respekt for hverandres ulikheter

Så mens lemmer ble kuttet, befolkningen fanget og jenter ble voldtatt og steinet, ønsket altså vår daværende utenriksminister å vise tillit og respekt for ulikhetene? Det er ikke til å tro. Å dialogisere med terroristene og krigerne bak denne djevelskapen er en forkastelig tilnærming. Siden Støre lanserte sin dialog med drapsmennene i al-Shabaab, har Norge eksportert sine hjemmeavlede terrorister. Vi er altså ikke verdensmestre på dialog – den virker ikke.

Men kanskje er det slik at Gahr Støres respekt og dialog kun er tomme ord – honnørord til fremme av egen karriere? Støre prater gjerne om dialog, men dialogen med de islamske krigerne tar han neppe selv – i alle fall ikke på en buss i Kenya.

Les også

-
-
-
-
-