Sakset/Fra hofta

Det bor 42.000 somaliere i Norge. I 2008 uttalte Ali Hassan at alle somaliere støtter al-shabab og at frihetskjemperne terroristene også fikk økonomisk støtte fra Norge.

Ali Hassan: – Jeg støtter Al-Shabaab, det gjør vi alle. Al-Shabaab er ikke farlig. Ali Hassan er syvbarnsfar og drosjeeier og har bodd i Norge i 20 år.

Ett år etter reiste Ali Hassan ned til Somalia for å slåss mot Al-Shabaab, som han da sa var en terrororganisasjon etter at Al-Shabaab hadde drept flere av slektningene hans.

I 2013 reiste en annen somalier fra Norge til Afrika. Hassan Abdi Dhuhulow var med på å myrde 67 mennesker på et kjøpesenter i Kenya – for Al-Shabaab. Han var «snill og pliktoppfyllende» på skolen, skrev Aftenposten. Hassan Abdi Dhuhulow trengte ikke koranskole i Somalia – han greide å radikalisere seg selv i Larvik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Man så ingen tegn på radikalisering …

Det er usikkert hvor mange somaliere i Norge som støtter Al-Shabaab i dag. Men det er flere somaliere som har vokst opp i Norge som har sluttet seg til Al-Shabaab. Minst 30, mente førsteamanuensis Stig Jarle Hansen i 2014.

– Man skal vokte seg vel for å undervurdere strømmen av norsk-somaliere som drar til Somalia, sa førsteamanuensis Stig Jarle Hansen ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) i 2014.

Video fra koranskolen Al Badriya i Bosaso, som NRK har rapportert fra:

Koranskolen Al Badriya er ren Al-Shabaab, står det i kommentarene under videoen på YouTube.

  • don’t ever bring your kids here, this is the real Al-Shabaab
  • a young man lost his life in this month
  • For any parents planning on bringing your child here to learn somali traditions and the religion you better understand that if you bring him on a wednesday, the first thing that is going to happen to him is they will beat him so badly he will think its sunday.
  • this guy he is the biggest Al-Shabaab ever he trained a young Somalians to become Al-Shabaab and terrorist he beat them torture and terrorize them daily basis and force them to married each other without their parents consent or even letting them know.

Hvor mange av disse kommer tilbake til Norge fullstendig hjernevasket og klare for terror?

Dette er ikke en mann du bør utsette ditt barn for.

Koranen er svaret på alt – for muslimer, vel å merke.

I artikkelen og tv-programmet legger NRK vekt på de ungdommene som ikke vil være på koranskolen, de som vil hjem til Norge. Men gjelder dette alle? Hva med dem som har vært der i flere år? Det er ingen som aner hvor mange slike koranskoler som finnes eller hvor mange barn med norsk statsborgerskap som befinner seg der. Fra faktaboksen i NRKs artikkel leser vi:

  • I rapporten Transnasjonal oppvekst fra Institutt for samfunnsforskning fra 2014 beskrives fenomenet. Her går det fram at utflytting av barn med somalisk bakgrunn har økt de siste årene. Familiens motivasjon for utenlandsopphold kan deles inn i fire kategorier, der disse ofte overlapper i den enkelte familie: Familieanliggender, skolegang, styrke kulturell og religiøs forankring, og disiplinering.
  • Ett av ti somalisk-norske barn meldes som utflyttet, mange til Somalia. Hvor mange av disse som går på koranskoler, eller andre skoler der forholdene er uforsvarlige, er det ingen som vet. Mange antas å ha reist ufrivillig og blitt etterlatt, går det fram av rapporten.

Ett av ti somalisk-norske barn meldes som utflyttet! Dette er ren systematisering av barnemishandling. Hva tror man egentlig ligger i begrepene «styrke kulturell og religiøs forankring» og «disiplinering»?

Norge, som er et av verdens beste land å vokse opp i, er ikke bra nok for svært mange somaliere. Barna deres får «feil» påvirkning av vårt frie samfunn. De risikerer å bli uavhengige og selvstendige. Og i aller verste fall: kritisk tenkende. Ingen av disse egenskapene er kompatible med islam. Vi kan bruke millioner på millioner med integreringsmidler det har ingen effekt hvis innvandrerne ikke vil. Og dét viser de tydelig når de velger å sende barna ut av landet. Dette er integrering i revers.

Disse utflyttingene til Somalia vil neppe avta med tiden.

NRK