Nytt

Al-Shabaab har selv distribuert dette bildet etter angrepet på militærbasen i Kenya. Bildet sies å være tatt ved Manda Bay Airfield i Lamu, Kenya 5. januar 2020. Foto: Al-Shabaab/Handout via Reuters. Bildet er ikke verifisert som autentisk av Reuters/NTB Scanpix

Kenyansk politi sier de har pågrepet tre «terrorister» som skal ha forsøkt å bryte seg inn i en treningsleir for den britiske hæren.

Militærleiren ligger i Laikipia-regionen, like nord for landets hovedstad Nairobi.

Pågripelsene skjedde søndag, samme dag som tre amerikanere ble drept i et angrep på en amerikansk militærbase lenger sørøst i landet. Den somaliske ekstremistgruppa al-Shabaab sto bak angrepet, ifølge militærkilder.

Al-Shabaab har også tidligere utført en rekke angrep mot mål i Kenya. For et år siden ble 21 mennesker drept i et terrorangrep mot et hotell- og kontorkompleks i Nairobi. Al-Shabaab påtok seg ansvaret for angrepet.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.