Nytt

Parlamentet stemte ned vedtaket om en humanitær respons på gassangrepet i Syria som kunne inkludere militær intervensjon. 285 stemte nei, 272 ja. Det var et ydmykende nederlag for David Cameron.

Den utvannede resolusjonen, som la vekt på humanitær respons, var et resultat av at Ed Milliband la press på Cameron og de konservative.Sky News sier at resultatet viser at rundt 50 konservative og liberaldemokrater har falt regjeringen i ryggen.

Mye tyder på at flertallet ikke stolte på Camerons forsikringer om at det ville bli en ny avstemning før militær intervensjon. Derfor stemte de nei.

På et dypere plan tyder det på at de folkevalgte er trette av krig. De orker ikke tanken på nok et militært eventyr i Midtøsten. Man vet rett og slett ikke hva man begir seg ut på. Rapportene fra Syria kan skremme vannet av hvem som helst.