Nytt

Mikael Ali (32) står frem i VG og forteller om livet som medlem av Young Guns. Det er ingen glamour. Utad er det biler, gullkjeder og kokain. Men prisen er torpedooppdrag, drugs, vold og et liv i konstant frykt. Ali har brutt med miljøet.

– De kaller hverandre «brødre» i gjengene, men en bror er en som vil ta vare på deg og ønsker deg godt. Ikke en som tar deg med på torpedooppdrag og store dopoverleveringer, påpeker Ali.

Selv ble han en del av Young Guns i 2001 etter å ha vært yrkessoldat for Telemark bataljon i Kosovo. Da han kom tilbake var vennene han vokste opp sammen med i Asker med i gjengen. Søken etter spenning trakk også han mot miljøet. I løpet av de neste åtte årene gikk han gradene og ble til slutt en av lederskikkelsene.

– Gjenglivet er ikke som mafiafilmene fra Hollywood. Det er ekte blod og tårer. Du ser venner bli drept. Du ser familien deres bli knust i biter, sier 32-åringen.

Ali ber om unnskyldning for alle liv han har skadet. Han er nå opptatt av fremtiden til sine to barn.

Det kommer stadig telefoner med tilbud. Ali savner at det offentlige har et annet tilbud – til de som vil bryte den onde sirkelen. Det mangler.

Det er nå sluttet fred mellom noen av gjengene. Men fremdeles er det fiendskap mot andre.

Nå er Mikael Ali en del av fredsavtalen som er inngått mellom B-gjengen og Young Guns. Avtalen har gjort at de kriminelle gjengene i Oslo er omorganisert de siste månedene. A-gjengen som har sympatisert med B-gjengen de siste årene, er støtt ut av fellesskapet etter «Jeddi-drapet».

Nå står B-gjengen, Young Guns og Furuset Bad Boys på samme side. Fiendene er A-gjengen, Grønlandsgutta og Holmliagjengen.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10063061