Nytt

Trine Brænden er helt sikkert et flott og dyktig menneske. Men hvis Giske fremholder at hennes lederverv i AUF og ekteskap med en venn av ham ikke spilte noen som helst rolle i forbindelse med at hun fikk styreplass i Trondheim Symfoniorkester i hans tid som kulturminister, holder han ikke offentligheten for narr?

– Det finnes ikke et fnugg av inhabilitet her. I 2012 blir kvinner oppnevnt til verv på selvstendig grunnlag, ikke ut ifra hvem mannen deres er, sier Giske til Dagbladet.

Klart det, Giske. Det holder ofte med partibok, vi skjønner det. Men du kan kanskje medgi at mannen hennes ikke var noe handicap, slik det kanskje ville ha vært hvis hun var gift med, say, Per Sandberg? Det gikk aldri opp for deg at noen kunne finne på å stille spørsmålstegn ved det hele?

Men er det ikke snart nok Giske nå, kjære presse? Vi innser jo at han får uforholdsmessig mye oppmerksomhet, og at det finnes andre nettverk å belyse. Dette har vært en bra start. Go on and on and on, som Thatcher sa.

 

NRK Trøndelag: Ga styreverv til vennens kone

Les også

-
-
-
-
-
-