En av varslerne mot Trond Giske er blant dem som reagerer på at den tidligere Ap-nestlederen ble mottatt med stående applaus da han returnerte til politikken.

Giske ble klappet inn til stiftelsesmøte i Orkland Ap. Sunniva Andreassen, som varslet om to episoder fra Giskes tid som kulturminister, synes lite om den mottakelsen, skriver Dagbladet.

– Når en mann som har oppført seg såpass respektløst overfor kvinner i en lang årrekke blir mottatt med stående applaus, viser det at store deler av likestillingspartiet har en lengre vei å gå enn man skulle tro, skriver hun i en SMS.

Partiveteran Grethe Fossum skriver at Giske ble «tatt imot som en rockestjerne», noe hun har lite til overs for.

– Jeg synes det var en veldig bra tale, men at Giske burde ha ventet med å tre fram i offentligheten på den måten. Dette handler ikke om ham, men om dem som er ofre for det han har gjort, og de må føle seg utrolig tråkket på nå, sier hun til avisen.

Stortingsrepresentant Jorodd Asphjell (Ap) forsvarer applausen.

– Trond kom hjem til sine egne som både politiker og venn! Han fortjente både applausen ved ankomst og for sin glitrende tale, skriver han og legger til:

– Alle har vi lært av det som har skjedd, og nå er det tid for å se framover.

Dagbladet har ikke lykkes med å innhente noen kommentar fra Giske.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂