Nytt

To av Trond Giskes nærmeste rådgivere, Bård Flaarønning og Anne Therese Gullberg, har sagt opp.

De to slutter i jobben med nærmest umiddelbar virkning, ifølge Dagbladet.

Flaarønning har vært Trond Giskes politiske rådgiver, pressekontakt og nærmeste medarbeider de siste åra.

– Jeg kan bekrefte at jeg skal slutte. Det er naturlig siden jobben min var å være rådgiver til Trond Giske som nestleder, noe han ikke lenger er. Da ble dette et riktig tidspunkt for meg å søke nye utfordringer, sier Flaarønning.

Bård Flaarønning var også pressekontakt for den avgåtte nestlederen.

Giske har også mistet det tunge vervet som finanspolitisk talsperson. Anne Terese Gullberg var rådgiver i finansfraksjonen på Stortinget.

– Jeg har hatt givende og spennende år i Arbeiderpartiet, men nå er tiden kommet for å gjøre noe nytt, sier Gullberg.

Giske-saken har medført et tidvis skyhøyt konfliktnivå og utbredt fraksjonering i deler av Ap-miljøet på Stortinget, skriver Dagbladet.

Det er andre gang på kort tid at Aps finansfraksjon mister medarbeidere. I september sa de to rådgiverne Harald Jacobsen og Maria Schumacher Walberg opp jobbene sine. Oppsigelsene kom kort tid etter at det ble kjent at nestleder Trond Giske overtok som finanspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, selv om Marthinsen ønsket å fortsette.

Ap konkluderte i går ettermiddag med at Giskes oppførsel medfører brudd på partiets etiske regelverk om seksuell trakassering. Etter det Dagbladet vet skal det dreie seg om regelbrudd i fem separate saker, men partiet ønsker ikke å gå ut med antall eller ytterligere detaljer i saken.

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag her.