Nytt

Er det mulig å tenke seg en person i større sikkerhet enn en norsk parlamentariker som er tatt i arrest av israelsk politi?

Det er det knapt, og det vet nok innerst inne også kona til stortingsrepresentant for SV Aksel Hagen. Det var derfor et nokså dårlig teatermanus hun resiterte fra idet hun uttalte seg til NRK Hedmark og Oppland da ektefellen landet på Gardermoen etter å ha deltatt i forsøket på å bryte marineblokaden av Gaza.

– Det er en lettelse å være tilbake i Norge, fortalte en smilende Hagen.

Resten av de norske Ship to Gaza-aktivistene vil lande i Norge rundt sjutiden i kveld.

Det var kona Turid Thomassen som først fikk ønske Hagen velkommen hjem med en god klem og favorittmaten – bananer og lomper.

Hun sier tida etter «Estelle» ble bordet har vært hektisk. Thomassen sier hun ikke fikk ha direktekontakt med sin mann etter han ble fengslet

– De fratok Aksel telefonen, så det har vært litt skremmende å ikke helt viste hva som skjedde med han og resten av besetningen, forteller Thomassen.

Det er så man kan høre skrekken i Thomassens formodentlig skjelvende stemme.

Det er all grunn til å tro at turen stort sett har vært en fornøyelse for Aksel Hagen, kanskje i like stor grad som stortingskollega Per Willy Amundsens berømte sydenreise, som han av personlige grunner i sin tid prioriterte fremfor en komitéreise.

Amundsen fikk den gang pepper for å ha vært borte fra jobben. Da er det vel Hagen som skal filleristes denne gang. Eller hadde han fri?

 

Vel hjemme i Norge

Les også

-
-
-
-
-
-