De er få. De er redde. De mottar trusler. De fjerner symboler som viser deres bakgrunn. Mange jøder vurderer om Norge er et trygt land. Likevel tillater Norge åpenbar antisemittisme, mens Amundsen etterforskes. For ett dri**land vi har blitt.

Document skrev tidligere i dag at politiet skal etterforske Per-Willy Amundsen, for å se om Amundsen har forbrutt seg mot loven.

– Oslo politidistrikt har mottatt flere anmeldelser etter Per Willy Amundsens innlegg i sosiale medier 7. og 8. mars. Det er opprettet straffesak, og politiet vil etterforske saken for å se om ytringene er straffbare etter straffeloven § 185, skriver politiinspektør Renate Myhre Medby i en pressemelding.

– Amundsen har nå status som mistenkt og vil bli kalt inn til avhør, opplyser hun videre.

Vi tror ikke det vi leser og tankene går til hva Oslo-politiet velger å IKKE etterforske. Marius skriver i kommentarfeltet:

– Klart de har ressurser til å «etterforske» Amundsen. Overfall, tyverier og den slags blir derimot fluksens henlagt.

Tankene går også til den åpenbare antisemittismen vi har sett i Oslo og Norges gater de siste månedene, der kamprop som ønsker død og fordervelse over jødene og Israel får lov til å fortsette i ytringsfrihetens navn, og fysiske angrep på jøder blir henlagt eller feid under teppet.

I slutten av november gjorde NRK for en gangs skyld jobben sin og foretok en undersøkelse som viser at norske jøder er en minoritet som føler seg svært utsatt, spesielt etter 7 oktober. Statskanalens undersøkelse oppsummeres slik:

– De er få. De er redde. De mottar trusler. De fjerner symboler som viser deres bakgrunn. Mange vurderer om Norge er et trygt land.

Likevel fant Oslo-politiet at det var innafor da en flokk med rabiate pro-palestinere trampet og spyttet på et israelsk flagg der davidsstjernen var byttet ut med et hakekors.

Mange av demonstrantene bar palestinske flagg og vi ser i videoen at de fleste er muslimer, men noen norske kvinner med lyst langt hår og det obligatoriske palestina-skjerfet rundt halsen fryder seg mens de deltar i den jødehatende seansen.

Utrop.no skrev da at styreleder Ronen Bahar i Det Mosaiske Trossamfund uttalte til NRK at det var opplagt at saken måtte etterforskes. Politiadvokat og forsker Kai Spurkland er uenig.

– Det som kan være straffbart, er hatefulle ytringer mot en beskyttet gruppe, som jøder er. Staten Israel nyter derimot ikke et slikt vern. Det avgjørende er at man må kunne fastslå uten tvil at dette bare kan forstås som en hatefull ytring rettet mot jøder som religiøs gruppe, og det finnes ikke tilstrekkelige holdepunkter for det her, sier Spurkland til Vårt Land.

Politiet ville heller ikke etterforske det israelske flagget med hakekors som hang fra toppen av en silo i Oslo.

– Grunnen til dette er at det ikke er tilstrekkelige holdepunkter for å tolke dette symbolet som en hatefull ytring rettet mot jøder, skrev politiet til NRK.

– Det er mer nærliggende å tolke det som et innlegg mot den politikken som Israel fører i Gaza nå, sier politiadvokat og forsker i politirett, Kai Spurkland.

Politiet sa til Vårt Land at det er ikke straffbart i seg selv å vise fram hakekors, kjent som et nazistisk symbol.

Vi ser for oss hva som hadde skjedd hvis en gruppe jøder (eller hvite menn) hadde trampet og spyttet på et Palestina-flagg med hakekors i Oslo sentrum. De hadde fått samme behandling som Per-Willy Amundsen.

Vi husker også saken fra 2019. NRK skrev den gang:

– Tre menn dømt for å ha hengt opp naziflagg.

– Mennene har sterk tilknytning til nazimiljøet i Norge og er nå dømt for hatefulle ytringer. De vurderer å anke dommen.

Venstresiden bruker rettsvesenet for å ødelegge motstanderen. Samme taktikk som mot Trump, skriver en av våre lesere, og legger til:

– For et dri**land vi har blitt.

Det gjør vondt å innrømme det, men for et dri**land Norge har blitt.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.