Sakset/Fra hofta

Gjennom tips fra kommentariatet har jeg fått vite at det selges israelsk mango i norske butikker for tiden. Jeg var ikke sen om å kjøpe med meg et par stykker hjem! De passer godt i en enkel og mettende salat. Oppskriften er hentet fra Frukt.no

 

2 mango

4 epler

saft av 1 lime

1 beger matyoghurt

2 ss flytende honning

200 g blåmuggost

2 ss matolje

1 ts balsamicoeddik

salatblader av ønsket type

2 ss hakkede valnøtter

 

Skjær eplene i terninger og press limesaft over. Bland sammen yoghurt, honning og halvparten av osten, som moses først. Tilsett evt. 1 ts vann hvis tynnere dressing ønskes. Skjær mango i biter og bland dem med eplebitene. Dette legges i en bolle sammen med salatbladene, resten av osten i biter og dressingen. Drypp over en blanding av olje og balsamicoeddik. Dryss over valnøtter til slutt.