Nytt

ICA-kjeden selger israelsk honningmelon for tiden. Den er jo deilig å spise au naturel, men kan også styles til å bli enda mer fristende. Her er oppskrift på en marinert salat:

1 stk honningmelon

2 ss sesamfrø

2 ss sesamolje

1 ss solsikkeolje

1 ts finhakket rød chili

2 ss revet ingefær

1 ts mild honning

1 stk lime, saften av

2 neve rucolasalat

frisk koriander

Begynn med marinaden. Rist sesamfrøene lysebrune i en tørr stekepanne. Tilsett sesam- og  solsikkeolje. Dra panna vekk fra varmen og ha i chili, ingefær, honning og limesaft. Skjær vekk skallet på melonen og del fruktkjøttet i biter. Ha melonen i en bolle og hell over marinaden.

Skyll salaten i kaldt vann. Anrett den på tallerkener og legg på melonen. Topp med frisk koriander.

(Oppskriften er hentet herfra)