Feature

Det navnet går han under i propagandavidoen: mannen/gutten er ikke av norsk avstamning, det er tydelig, han snakker med aksent, men han snakker tross alt et norsk, og må ha vokst opp i Norge lenge nok til å foretrekke å snakke norsk om han skal fortelle om sitt liv som mujahedin.

Abul Bilal trekker derfor opp et helt annet trajectory, løpebane, enn det vi er vant til: en muslimsk gutt i Norge velger et liv som kriger for Allah i grenseområdene i Pakistan/Afghanistan. Her møter han døden den ene dagen og feirer bryllup det neste.

Det er bilder som bør synke inn. Vi har tidligere hørt om andre som har reist fra trygge europeiske land, feks. Storbritannia, og fått opplæring i Waziristan. Blant andre 7/7-selvmordsbomberne i London gjorde det. Hva er det som skulle forhindre en norsk muslim å gjøre det samme?
Om ikke annet vil slike unge menn fungere som «helter», som viser at det er mulig å leve et helt annet liv. I stedet for å være annenrangs eller uintegrert i Norge, kan man velge å være blant sine egne.

videoen kan studeres her:

Den norsktalende dukker opp etter 32 min

Les også

-
-
-
-